30/01/2009

Yosebu



Yosebu - I'll be waiting till dawn (Klik Records, 2007)

Ποιός: Πίσω από το όνομα Yosebu βρίσκεται o Βασίλης Γιουβρής.
Genre: downtempo, electronic, chill-out, ambient, atmosopheric, cinematic με έντονες επιρροές από Future Sound of London.
Trivia: Άρχισε να ασχολείται με το djing από την εφηβική του ηλικία και να στήνει τα δικά του dj set σε clubs και υπαίθρια parties, ξεκινώντας από τον ήχο της drum n' bass και καταλίγοντας στο acid break. Μαζί με τον Σάββα Καραμπίνο ξεκίνησαν -ως ACROPOD- να αγοράζουν μηχανήματα και να στήνουν τα δικά τους... bedroom studios. H πρώτη τους δουλειά κυκλοφόρησε με τον τίτλο ‘Tales Beyond The Unknown’(2005). Το πρώτο προσωπικό album του Yosebu, έχει τίτλο ‘I’ll Be Waiting Till Dawn’ (Klik Records, 2007). Κορυφαίοι παραγωγοί της electronic downtempo σκηνής (Bonobo, Blu Mar Ten, Nightmares On wax) έχουν αποδώσει τα εύσημα τους για αυτή την κυκλοφορία.
Άκου αυτό: Αν σου αρέσουν οι συλλογές του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου. Άκου το ταξιδιάρικο Remember what the dormouse said στο αυτοκίνητο, σούρουπο, επιστρέφοντας από παραλία. Και το καταθλιπτικό Soulsin στο κρεββάτι σου - ξάπλωσε ανάσκελα και κοίτα το ταβάνι...






No comments:

Post a Comment