07/01/2009

Girl Talk



Ποιος: Girl Talk είναι το καλλιτεχνικό όνομα του 27χρονου Αμερικανού Gregg Gillis από το Pittsburgh της Pennsylvania. Ο Gillis έχει κυκλοφορήσει τέσσερα CD albums με την Illegal Art καθώς και βινύλια με την 333 και την 12 Apostles. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική όταν ήταν φοιτητής βιοϊατρικής τεχνολογίας στο Case Western Reserve University.
Genre: Ειδικότητα του είναι το λεγόμενο mashup. Oυσιαστικά χρησιμοποιεί samples από καμιά δεκαριά τουλάχιστον (πολύ γνωστά, κυρίως ποπ και ραπ) τραγούδια για να δημιουργήσει ένα νέο track. Το κλου όμως είναι ότι για κανένα από αυτά τα κομμάτια δεν έχει άδεια! Χαρακτηριστικά, το New York Times Magazine έχει γράψει ότι η μουσική του είναι "a lawsuit waiting to happen".
Trivia: O Gillis έγινε διάσημος χάρη στις συναυλίες του και την επιδειξιομανία του, καθώς στα μισά της συναυλίας έβγαζε σχεδόν όλα του τα ρούχα στη σκηνή. To 2007 πήρε το Rave Award από το Wire Magazine, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008, το album του Feed the Animals ήταν νούμερο τέσσερα στα Τοπ 10 album του Time Magazine. To Feed the Animals είχε κυκλοφορήσει online με το μοντέλο pay-what-you want που λάνσαραν οι Radiohead τον Οκτώβριο του 2007 με το In Rainbows. Ο Gillis έχει εμφανιστεί σε δύο ντοκυμανταίρ, το "Good Copy Bad Copy", σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και το "RiP: A Remix Manifesto" που κέρδισε βραβεία σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Άκου αυτό: Παρασκευή βράδυ την ώρα που ετοιμάζεσαι να βγεις. Θα σε πιάσει μία λαχτάρα να αρπάξεις το τηλεκοντρόλ σαν μικρόφωνο και να "βγεις στη σκηνή". 'Ακου το Still Here από το Feed The Animals εδώ και περίμενε το sample από Ace of Base στο 02:30.


Girl Talk - Feed The Animals (Illegal Art, 2008)

No comments:

Post a Comment