19/01/2009

Flight of the Conchords



Ποιός: Οι Flight of the Conchords είναι οι Bret McKenzie και Jemaine Clement, ένα ξεκαρδιστικό ντουέτο κωμικών/μουσικών από την Νέα Ζηλανδία.
Genre: Αυτοχαρακτιρίζονται ως "πρώην τέταρτο πιο δημοφιλές guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo της Νέας Ζηλανδίας". Από εκεί καταλαβαίνει κανείς!
Trivia: Οι δύο κωμικοί ήταν συγκάτοικοι στο Victoria University of Wellington, όπου σπούδαζαν θέατρο και κιν/φο, πριν γίνουν Flight of the Conchords το 1998. Είχαν δική τους εκπομπή στο ραδιόφωνο του BBC το 2004 και από το 2007 υπάρχει και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά στην Αμερική. Εκτός από Grammy, έχουν κερδίσει τα βραβεία Best Alternative Comedy Act το 2005 στο US Comedy Arts Festival, Best Newcomer στο Melbourne Comedy Festival, και ήταν προτεινόμενοι για Perrier Comedy Award στο Edinburgh Fringe το 2003. Έχουν περάσει στη σφαίρα το cult, με πάρα πολλούς fans και εμφανίσεις σε πάμπολλα τηλεοπτικά shows, φεστιβάλ και...tech συνέδρια, όπως το CES του 2008 και το Google I/O της ίδιας χρονιάς.
Άκου αυτό: Άκου το Business time και το Albi (the racist dragon) για να σκάσεις στα γέλια. Βάλτα δυνατά και πρόσεξε τους στίχους. Μετά βάλε να παίξει όλη λίστα στο youtube, στείλε τα links στους φίλους σου και βρες να δεις τις δύο σαιζόν της σειράς.




1 comment:

  1. Αγνή ηλιθιότητα και ειλικρινής μιζέρια. Masterpiece.

    ReplyDelete