04/05/2009

The Veils


Ποιός: Οι The Veils (MySpace) είναι ένα συγκρότημα από την Νέα Ζηλανδία, τώρα based στο Λονδίνο.
Genre: indie rock, alternative rock - θέλεις να τους ακούσεις αν σου αρέσουν τα μπάσα φωνητικά τύπου Snowpatrol, οι Swede, οι Puressence αλλά και ο Morrissey.
Trivia: Σχηματίστηκαν to 2002 από τον (frontman και τραγουδιστή του γκρουπ) Finn Andrews που έφυγε από το Devonport της Νέας Ζηλανδίας και μετακόμισε στο Λονδίνο για να βρει συνεργάτες και να φτιάξει ένα συγκρότημα. Έχουν παρομοιαστεί με τους Jeff Buckley, The Smiths και Joy Division. Το πρώτο τους άλμπουμ "The Runaway Found" κυκλοφόρησε αρχικά στην Ισπανία τέλη του 2003 και Ιανουάριο του 2004 worldwide. Έγινε χρυσό (παγκοσμίως) τον επόμενο χρόνο. Έκτοτε μόνο θετικά σχόλια ακούγονται για τους The Veils. Το "Nux Vomica" του 2006 θεωρήθηκε από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς ενώ το "Sun Gangs" που κυκλοφόρησε μόλις τον Απρίλιο του 2009 επίσης εκθειάστηκε από τους κριτικούς.
Άκου Αυτό: γιατί οι The Veils έρχονται στην Αθήνα στο Gagarin 205, την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Άκου το Sit Down by the Fire, το opening track από το νέο δίσκο (μου θύμισε έντονα Nick Cave) και το παλιότερο Calliope
Update: H συναυλία των The Veils αναβλήθηκε εκτάκτως 'λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος' και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την περιοδεία του συγκροτήματος στην Αμερική.



2 comments:

  1. god, δεν είναι δυνατόν να λες για Veils και ν μην αναφέρεις το Lavinia. Αμά δεν το έχεις ακούσει αξίζει σίγουρα!

    ReplyDelete
  2. Starsailor-ίζει...; or is it me?
    http://www.youtube.com/watch?v=kPsd2XaBKzc
    :P αχ αυτοί οι μουσικοί νεολογισμοί :)

    ReplyDelete