02/05/2009

Yoav


Ποιός: O Yoav (MySpace) είναι ένας μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής με καταγωγή από το Ισραήλ και τη Νότια Αφρική.
Genre: έλα μου ντε. indie, alternative, acoustic, electronic??? Δε θέλω να μεταφράσω την ακόλουθη φράση γιατί θα τη χαλάσω: "Imagine a record that matches the leftfield edge of Beck or Radiohead with the kind of sure-footed pop hooks Justin Timberlake’s people would write a blank cheque for."
Trivia: To πραγματικό του όνομα είναι Yoav Sadan. Όταν ήταν 9 χρονών και έμενε στο Cape Town πήγαινε στα κρυφά στο σπίτι των γειτόνων του για να ακούσει Wham! και OMD, γιατί στο σπίτι του τέτοιου είδους 'ανάλαφρη μουσική' απαγορευόταν. Ο αυστηρών αρχών πατέρας του επέτρεπε μόνο κλασική μουσική και όπερα. Στα 12, εγκατέλειψε το πιάνο και το έριξε στην κιθάρα. Όταν ήταν 15 ετών, σε μια συναυλία των Crowded House, ο front man group ρώτησε ποιός από το κοινό ήθελε να ανέβει να τραγουδήσει μαζί τους. Μαντέψτε ποιος ανέβηκε στη σκηνή. Το άλμπουμ του Charmed & Strange κυκλοφόρησε το 2008 και τα singles Club Thing και Adore Adore έλυωσαν στο ελληνικό ραδιόφωνο - και όχι μόνο.
'Ακου Αυτό: γιατί ο ήχος του είναι τόσο 'φρέσκος΄που οι κριτικοί δεν έχουν καταφέρει να του βάλουν 'tag'. Γιατί όλος ο δίσκος είναι κιθάρα και φωνή μόνο (ακόμα και τα electro sounds που ακούγονται δεν είναι παρά τα δάχτυλα του Yoav πάνω στην κιθάρα). Γιατί o Yoav έρχεται στην Αθήνα, στο Gagarin 205 το Σάββατο 30 Μαίου. Άκου το απελπιστικά εθιστικό Club Thing για άλλη μία φορά και την spooky διασκευή της (έτσι κι αλλιώς) κομματάρας των Pixies Where is My Mind.
I feel like playing the game tonight
This town gets lonely after midnight
And when animal hunger runs deep
I know I'm never gonna get to sleep




1 comment: