26/05/2009

Melanie Fiona


Ποιός: H Melanie Fiona (MySpace) είναι από το Τορόντο του Καναδά και είναι η τύπισσα που τραγουδάει το give it to me right (or don't give it to me at all) ♫
Genre: soul, mb, pop με γυναικεία φωνητικά, κάτι ανάμεσα σε mainstream και εναλλακτικό - ο,τι θα χαρακτήριζες πχ. την Amy Winehouse.
Trivia: Οι γονείς της είναι από την Guyana της Λατινικής Αμερικής. Ο πατέρας της ήταν κιθαρίστας σε ένα συγκρότημα και έπαιρνε μαζί του την μικρή Melanie στις πρόβες. Η μητέρα της ήταν πολύ μουσικόφιλη και έπαιζε συνέχεια μουσική στο απίτι από The Ronettes μέχρι Whitney Houston. Γράφει η ίδια τα τραγούδια της. Αν και έχει μεγαλώσει με κλασική soul (Sam Cooke, Nat King Cole και Gladys Knight), η ίδια δηλώνει επηρεασμένη και από σύγχρονους μουσικούς όπως Bob Marley, Sade, και Patsy Cline.
Ο πρώτος της δίσκος "The Bridge" ανακοινώθηκε την άνοιξη του 2009 αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Το single όμως Give It To Me Right παίζει στα ραδιόφωνα από τον Φεβρουάριο κι έχει διακριθεί και στα charts. To 2008 πριν καν ολοκληρώσει το δίσκο της, έκανε ευρωπαϊκή τουρνέ με τον Kanye West.
Άκου Αυτό: γιατί ξύπνησα σήμερα είχα το Give It To Me Right μέσα στο κεφάλι μου. Βέβαια είναι από αυτά τα τραγούδια, που στα αγγλικά ακούγεται έτσι soul και αισθησιακό και μόλις το μεταφράσεις συνειδητοποιείς ότι είναι τρελή μπαρούφα. :)
Uuuuh
I don't want it all the time
But when I want it
You better make me smile
So give it to me right
Or don't give it to me at all

No comments:

Post a Comment