27/05/2009

Phoenix


Ποιός: Οι Phoenix είναι ένα γαλλικό alternative rock συγκρότημα από τις Βερσαλλίες (από όπου κατάγονται και μεγάλα electro bands όπως οι Air και οι Daft Punk).
Genre: indie rock, indie pop, electronic
Trivia: Ξεκίνησαν με ένα remix του Kelly Watch the Stars των Air και το 2000 κυκλοφόρησαν το debut album τους "United". Το όνομα Phoenix εμπνεύστηκε ο κιθαρίστας Laurent Brancowitz όταν άφησε το συγκρότημα Darlin' στο οποίο έπαιζαν και οι Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo, που τελικά έγιναν οι Daft Punk. Το δεύτερό τους άλμπουμ "Alphabetical" (2004) τους έκανε περισσότερο γνωστούς με τα χιτάκια Everything Is Everything και Run Run Run. Μετά το "Alphabetical", το γκρουπ έκανε τουρνέ σε τρεις ηπείρους δίνοντας συνολικά 150 συναυλίες. Ακολούθησε το live album, Live! Thirty Days Ago. Το 2006 ηχογράφησαν στο Βερολίνο το τρίτο άλμπουμ τους "It's Never Been Like That". Η μουσική των Phoenix έχει χρησιμοποιηθεί στην ταινιάρα της Sofia Coppola Lost In Translation και το ίδιο το συγκρότημα έχει εμφανιστεί στην επίσης δική της ταινία Marie Antoinette, καθώς η Sofia Coppola έχει σχέση με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Thomas Mars.
Άκου Αυτό: γιατί μόλις προχθές, 25 Μαίου, οι Phoenix έβγαλαν καινούριο δίσκο με τίτλο Wolfgang Amadeus Phoenix, ο οποίος πήρε 8/10 από το ΝΜΕ, 8.5/10 από το Pitchfork Media και 4/5 από το Rolling Stone. Άκου το Lisztomania και το εκπληκτικό Love Like a Sunset pt.1, το οποίο ξεφεύγει τελείως από το indie ύφος και ξεκινάει με ένα instrumental χάσιμο a la Sigur Ros. Phoenix: 12 points!





2 comments:

  1. WOW!! Phoenix - 'Love like a Sunset' is amazing

    ReplyDelete
  2. Evi - you should've written love like a sunset einai gamw
    Tom - ummmm... yeah, that's better...
    Tom - love like a sunset einai gamw
    End of story

    ReplyDelete