24/05/2009

Future Sound of London (live review)

post and photos by katrinpi

Πότε: Σάββατο 23 Μαίου, στάδιο softball, Ελληνικό.
FSOL. LIVE VIA ISDN "και τα μυαλά στα κάγκελα".
Επειδή πάντα τρέχουμε, αλλά ποτέ δε φτάνουμε.. Καταφέραμε να απολαύσουμε μόνο τους Future sound of London την 23η Μαίου, αλλά δε μετανιώσαμε καθόλου γι'αυτό. Μουσικές σκόρπιες στον αέρα για αρχή, υπέροχες σκηνικές παρουσίες στη συνέχεια. Μπαίνοντας στο χώρο της συναυλίας, όντας χαμένος με τις εγκαταστάσεις κινούμενης εικόνας, δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις. Το βλέμμα σου κερδίζει ο χορός μιας κοπέλας που "πετάει" στο stage. Η συμμετοχή του Ινστιτούτου Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής (ΙΕΜΑ) ήταν κάτι παραπάνω από όμορφο θέαμα και ιδανικό καλωσόρισμα των FSOL επί .."σκηνής". Οι ήχοι στ'αυτιά μας ταξιδιάρικοι, τόσο που ανυπομονούσαμε να γίνει το μεγάλο *μπαμ* και να τα σπάσουν (επιτέλους).
Η αναμονή άξιζε, αφού η εικόνα στις οθόνες άρχισε να τρελαίνεται και είχαμε πλέον συνδεθεί με τους τρελάρες Future Sound of London, όπως περιμέναμε, από το studio τους στο Λονδίνο. Ομολογώ ότι θα ήθελα να τους βλέπω μπροστά μου, αλλά όλο το στήσιμο με έκανε να ξεχάσω τα παράπονά μου. Οι εγκαταστάσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη μουσική, τον κόσμο και τα παιχνίδια που έκανε το μυαλό μας μέσα απ'τα μηνύματα που έστελνε η οθόνη, μας έκαναν να μένουμε άφωνοι τόσο, που ξεχνούσαμε να χορέψουμε. Είναι ζωντανή ακόμα η ανάμνηση του κόσμου να στέκεται και απλώς να τραβάει βίντεο αυτό το υπερθέαμα.
Μείναμε λοιπόν να χορεύουμε και να χαζεύουμε την "ταινία" αυτή με soundtrack τα κόμματια των FSOL για περίπου 50 λεπτά και ένα μόνο encore. Πικρή η γεύση του αποχωρισμού.Κι αφού έπεσαν οι τίτλοι για το 4ο "Live via ISDN" κι άρχισε ο κόσμος να φεύγει, πιάνω τον εαυτό μου με το επιφώνημα "Wow" ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου και μια απογοήτευση είτε επειδή τελείωσε νωρίς ή που έχασα τα προηγούμενα και μου φάνηκε λίιιγο..
post and photos by katrinpi

5 comments:

  1. Δεν μπορείς να πάς σε κανένα καλοκαιρινό μπαράκι γλυκιά μου...να κάνεις ένα review και μένα :p

    Εκπληκτικές photos!

    ReplyDelete
  2. Μπορώ, στείλε με με καλή παρέα κι έχω φύγει :D

    ReplyDelete
  3. Παρά το ότι -σίγουρα- δεν ήταν live, το set των FSOL ήταν τέλειο! Πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα της βραδιάς for sure!

    ReplyDelete
  4. Και ένα μπράβο και στους Drog_A_Tek από μένα οι οποίοι ήταν καταπληκτικοί!

    ReplyDelete
  5. Αν και ομολογώ πως ξένιζε λίγο η ιδέα του να μην έχεις το συγκρότημα μπροστά σου (ή έστω στην ίδια χώρα ρε παιδί μου), η συνολική παρουσία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να ελπίζουμε και η μουσική καταπληκτική!

    Ήταν πάρα πολύ καλά και τα opening acts, με Drog_A_Tek και Zen Garden να ξεχωρίζουν με διαφορά, και από ακουστικής και από οπτικής άποψης.

    και εις άλλα...

    ReplyDelete