12/05/2009

Noah and the Whale


Ποιός: Οι Noah and the Whale (MySpace) είναι ένα alternative/folk συγκρότημα από το Λονδίνο.
Genre: folk, indie, folk rock, indie folk, twee. Έχουν παρομοιαστεί με τους Neutral Milk Hotel, τους Bonnie Prince Billy και τους Belle & Sebastian.
Trivia: Σχηματίστηκαν το 2006 στο Twickenham του Λονδίνου. Το όνομά τους προέρχεται από τον τίτλο της αγαπημένης τους ταινίας "The Squid and the Whale", και το όνομα του σκηνοθέτη της Noah Baumbach. Παλαιότερα ονομάζονταν... New Medlock Gypsy Roundabout. To πρώτο τους album, "Peaceful, the World Lays me Down", κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2008 και το 5 Years Time έγινε γρήγορα χιτάκι στο UK Top10. Τον Δεκέμβριο του 2008, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Noah And The Whale Presents The A Sides" - βγήκε μόνο σε limited edition και όλα τα έσοδα διατέθησαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Age Concern.
Έχουν ερφανιστεί σε πολλά μουσικά φεστιβάλ, το Leeds, το Latitude, το SXSW, το V Festival αλλά και το Glastonbury. Ενδέχεται να εμφανιστούν στην Αμερική στο Lollapalooza και έχουν ήδη προγραμματίσει μία εμφάνιση στο Coachella 2009.
Αλλάζουν συνέχεια σύνθεση: αρχικά είχαν δύο τραγουδίστριες την Laura Marling και την Wendy Jane, αλλά και οι δύο αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την μπάντα (;) κι έτσι ο νέος δίσκος δεν θα έχει καθόλου γυναικεία φωνητικά. Από τον Ιανουάριο του 2009, ηχογραφούν το νέο LP τους. Παράλληλα ο frontman Charlie Fink γυρίζει και μία ταινία, με τίτλο "First Days of Spring" στην οποία θα παίξει και ολόκληρο το album.
Άκου Αυτό: αν σου αρέσει ο Wes Anderson ("Rushmore", "The Royal Tenenbaums", "The Life Aquatic with Steve Zissou", "The Darjeeling Limited"). Οι Noah and the Whale είναι μεγάλοι φαν του σκηνοθέτη (τον λατρεύω!) και υπογράφουν τα e-mail τους και τα posts τους στο MySpace "Sic Transit Gloria", μία φράση που ο Anderson χρησιμοποιεί πολύ στην ταινία του Rushmore. Άκου το Give a little Love αλλά και τη διασκευή του Devil's Town του Daniel Johnston, που θυμίζει Johnny Cash.

No comments:

Post a Comment