20/05/2009

Street Sweeper Social Club


Ποιός: Οι Street Sweeper Social Club (MySpace) είναι το νέο project του Tom Morello από τους Rage Against The Machine.
Genre: hip-hop rock και rap, "revolutionary party jams", "εκρηκτικά riff με heavy funk και καυστικές hip-hop ρίμες."
Trivia: Οι Street Sweeper Social Club είναι ο Tom Morello και ο Boots Riley. Το πρώτο τους (και ομότιτλο) άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου από την Warner. Μάιο-Ιούνιο θα παίξουν με τους Nine Inch Nails και τους Jane’s Addiction στο tour τους στην Αμερική. Το εάν θα τους ακολουθήσουν και στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ο Tom Morello είναι ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Rage Against the Machine και των Audioslave. Τα δύο γκρουπ έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια albums παγκοσμίως. O Morello έχει χαρακτηριστεί από το Rolling Stone Magazine ως ένας από τους "100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών". 'Κυκλοφορεί' και ως κινούμενο σχέδιο στο Guitar Hero III: Legends of Rock. Έχει τελειώσει τη σχολή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Harvard και είναι γνωστός για τον ακτιβισμό του. Μαζί με τον Serj Tankian των System Of A Down, έχουν ιδρύσει την Axis of Justice, έναν οργανισμό που αποσκοπεί στην ένωση μουσικών, μουσικόφιλων και ριζοσπαστικών πολιτικών οργανώσεων για τη διεκδίκηση κοινωνικής ισότητας.
Ο Boots Riley είναι περισσότερο γνωστός ως ο frontman των The Coup, ένα Hip-Hop group από το Oakland, της Καλοφόρνια. Είναι μουσικός παραγωγός και στιχουργός και οι δίσκοι του έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στις ετήσιες Top 10 λίστες του Rolling Stone, των New York Times, των Los Angeles Times κλπ. Οι The Coup έχουν κερδίσει και τον τίτλο του 'Δίσκου της Χρονιάς' από την Washington Post, το Time Out New York, ενώ το Billboard Magazine τους έχει χαρακτηρίσει ως το “καλύτερο hip-hop συγκρότημα της δεκαετίας” Ο Riley έχει περάσει από σχολικές και φοιτητικές οργανώσεις, καθώς και το Προοδευτικό Εργατικό κόμμα, ήταν πρόεδρος του Youth InCar (Youth International Committee Against Racism) και έχει πραγματοποιήσει πολλά “guerrilla hip hop concerts” (κινούμενες συναυλίες πάνω σε φορτηγά).
Άκου Αυτό: αν σου αρέσουν οι RATM αλλά βαρέθηκες να παίζεις το Killing In The Name Of σε κάθε πάρτυ. Άκου αυτό αν τα χεις βάλει με το κράτος, την εξουσία, , τους πολιτικούς, την άτιμη κοινωνία κτλ. “This is a time when the working class is being fleeced left and right. More families will be homeless and more people will be jobless. They’ll need something to listen to on their ipods while storming Wall Street.” Άκου τα Fight! Smash! Win! και The Oath. Εδώ το 100 Little Curses live.

2 comments: