19/05/2009

Wye Oak


Ποιός: Οι Wye Oak (MySpace) είναι ένα δίδυμο indie-folk rock από την Βαλτιμόρη.
Genre: indie/alternative rock, shoegaze, dream pop, μία μείξη Αμερικανικής folk και indie rock, στα βήματα των Yo La Tengo “…mingling in a room full of shoegaze, alt-country, folk, and noise, shaking hands, kissing cheeks, and making friends with everyone.
Trivia: Σχηματίστηκαν το 2006 όταν ήταν μόλις 20. Αρχικά ονομάζονταν Monarch. Η Jenn Wasner αναλαμβάνει φωνή και κιθάρα, ενώ ο Andy Stack παίζει drums και πιάνο και κάνει τα backup φωνητικά. Για την ακρίβεια, ο Stack καταφέρνει να παίζει drums και keyboards ταυτόχρονα, με τα δυο του πόδια και το δεξί του χέρι στα drums και το αριστερό χέρι στα πλήκτρα (!) Όταν υπέγραψαν με την Merge Records, αποφάσισαν να μετονομαστούν γιατί υπήρχαν άπειρα συγκροτήματα με το όνομα Monarch. Η βελανιδιά (wye oak) είναι το δέντρο-σύμβολο του Maryland. Το debut album τους "If Children" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2008. Έχουν πει οι ίδιοι για τη μουσική τους “Αν ένα τραγούδι είναι αρκετά καλό μπορεί να παραμείνει μελωδικό, όσο κι αν το φορτώσεις με θόρυβο. Κι εμάς μας αρέσει ο θόρυβος.”
Άκου Αυτό: αν σου αρέσουν οι Αrcade Fire και οι The Pains Of Being Pure At Heart και λατρεύεις indie ταινίες σαν το Juno. Άκου το Please Concrete και το Regret (live version) αλλά και το Warning.

No comments:

Post a Comment