18/05/2009

Florence and The Machine


Ποιός: Οι Florence and the Machine (MySpace) είναι η Βρετανίδα Florence Welch και οι εκάστοτε μουσικοί που την πλαισιώνουν (The Machine).
Genre: indie, indie pop, folk, alternative με γυναικεία φωνητικά.
Τrivia: Οι Florence and The Machine χρωστούν την επιτυχία τους κυρίως στο BBC και συγκεκριμένα το "BBC Introducing". Το πρώτο τους άλμπουμ "Lungs" αναμένεται τον Ιούλιο του 2009. Το δεύτερο single τους Dog Days are Over (απίστευτα εθιστική κομματάρα) ηχογραφήθηκε χωρίς καθόλου όργανα, σε ένα στούντιο "the size of a loo" (voc. loo = slang for toilet).
Η πρώτη επαφή της Florence Welch με τη μουσική ήταν όταν ήταν ακόμα παιδί, στη χορωδία της εκκλησίας. Στο τεύχος Απριλίου της Teen Vogue περιέγραψε τον εαυτό της ως "a choir girl gone horribly, desperately wrong". Οι αγαπημένοι της καλλιτέχνες είναι οι White Stripes και η Kate Bush, αλλά δηλώνει επηρεασμένη και από τους Love, The Incredible String Band, The Smiths, The Velvet Underground, Tom Jones και The Monkees που άκουγε σπίτι με τους γονείς της όταν ήταν μικρή. Στο γυμνάσιο τραγουδούσε για ένα punk συγκρότημα που λεγόταν The Toxic Cockroaches (εμπνευσμένο!). Έχει τελειώσει σχολή Καλών Τεχνών και λατρεύει τη λογοτεχνία.
Οι Florence and The Machine έχουν εμφανιστεί σε διάφορα venues στο Λονδίνο όπως τα The Lock Tavern (aaaw εκεί κοντά δούλευα!), Blue Flowers and Filthy Few. Πέρα από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στα καλοκαιρινά φεστιβάλ, θα παίξουν και ως support για τους Blur στη MEN Arena στο Manchester. Το NME τους συμπεριέλαβε στο ετήσιο NME Awards Tour του 2009, όπου θα εμφανιστούν μαζί με τους White Lies, Friendly Fires και Glasvegas. Έχουν πάρει το Critics' Choice Award στα Brit Awards του 2009 και έχουν έρθειο δεύτεροι στο Sound of 2009 του BBC.
Άκου Αυτό: γιατί αν δεν τους ξέρεις, πρέπει να τους μάθεις και γιατί έρχονται στο synch festival τον Ιούνιο! (τα φετινά καλοκαιρνά line-up σε Rockwave, Ejekt και synch δεν υπάρχουν, έχω πάθει απίστευτη σύγχυση). Άκου το πρώτο τους single - με punk διάθεση - Kiss with a Fist και το Dog Days Are Over (τι τέλειο βίντεο!) στην αυθεντική εκτέλεσή του και σε remix aπό τους Optimo.

2 comments:

  1. eimai poly megalos fan tous

    ReplyDelete
  2. einai katapliktikoi, k nomizo pos k go eimai polu megali fan tous...K nomizo pos i florence einai mia magissa k mporei na mas mageuei...eidika sta live tou glastonbury..(anonymous 2 ;) )

    ReplyDelete