14/05/2009

Silversun Pickups


Ποιός: Οι Silversun Pickups (ΜySpace) είναι ένα συγκρότημα indie rock από το Los Angeles της California.
Genre: indie, indie rock, alternative, shoegaze, rock με ανδρικα-wannabe-γυναικεία φωνητικά. Ο ήχος τους έχει παρομοιαστεί με τους Smashing Pumpkins (κυρίως λόγω της ιδιαίτερης χροιάς του τραγουδιστή), αλλά οι ίδιοι δηλώνουν επηρεασμένοι από μπάντες όπως My Bloody Valentine, Velvet Underground, Elliott Smith, Sonic Youth, και Modest Mouse.
Trivia: Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους με την Dangerbird Records: το debut EP "Pikul" (Ιούλιος, 2005), το "Carnavas" (Ιούλιος 2006) και το "Swoon" (Απρίλιος 2009). Ξεκίνησαν από τα μεγάλα clubs του L.A. όπως το Silverlake Lounge και το Spaceland. Αρχικά ονομάζονταν A Couple Of Couples. Το τωρινό τους όνομα είναι συνδυασμός ενός λικέρ και ενός παντοπωλείου κοντά στο σπίτι τους, στη διασταύρωση των λεωφόρων Sunset και Silverlake στο Los Angeles. Τα Lazy Eye και Well Thought Out Twinkles από το "Carnavas" κατέκτησαν το top 10 του Billboard Modern Rock Tracks το 2007. Έχουν εμφανιστεί με τους Wolfmother, τους OK Go, τους Snow Patrol, τους Foo Fighters και τους Kaiser Chiefs.
Άκου Αυτό: επειδή οι Silversun Pickups έρχονται - while they're hot hot hot- στην Αθήνα, στο Gagarin 205 την Τετάρτη 24 Ιουνίου (25€). Άκου το Lazy Eye, το Panic Switch και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το The Royal We από τον καινούριο.

4 comments:

  1. ωραίο κομμάτι, ελπίζω να είναι και τα υπόλοιπα έτσι. Thanks για την πρόταση!

    ReplyDelete
  2. to kissing families einai rock ymnos

    ReplyDelete
  3. ήταν πολύ ωραίο live..άντε στο επόμενο λοιπόν!

    ReplyDelete