08/05/2009

Firewater (live)

post by new slang
Arist: Firewater
Πού: Arthouse, Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι
Πότε: Σάββατο 9 Μαίου, 22:30
Γιατί: "Το συγκρότημα Firewater (Νερό της Φωτιάς) γεννήθηκε σ’ένα υπόγειο στο Μπρούκλιν, το ζεστό καλοκαίρι του 1997. Ένας πρώην αστυνομικός, ο Τοντ Α. (Tod A./Tod Ashley), απένταρος, απεγνωσμένος και στα όρια της κατάθλιψης, απέρριψε μια σημαντική δισκογραφική συμφωνία που θα του εξασφάλιζε μια σίγουρη δουλειά, για να ξεκινήσει ένα εγχείρημα που φαινόταν τότε τρελό: Ένα πανκ συγκρότημα που θά’παιζε μια μουσική τροφοδοτούμενη από μελωδίες τσιγγάνικες και κλέζμερ."
Φαίνεται πως οι εξελίξεις με προλαβαίνουν μιας και ήταν το επόμενο suggestion. Με ένα album, "Τhe Golden Hour", που ακούω συνεχώς εδώ και τρεις εβδομάδες, μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και με δελεαστική τιμή εισιτηρίου (20€) νομίζω πως το live τους θα μας ενθουσιάσει (μέχρι και μπουζούκι έχουν-άκου το Electric City)! Ένα πέρασμα από το MySpace τους θα σας πείσει. Εγώ πάντως το έκλεισα το Σάββατο μου!
Άκου Αυτό: Το Τhis is my life, live.

post by new slang

2 comments:

  1. Είναι αδύνατο να μην παρασυρθείς από το ρυθμό τους, να μη γίνει κοινό και μπάντα ένα, να μη χορεύεις ασταμάτητα από την αρχή μέχρι το τέλος με αστείρευτη ενέργεία και να ζητάς κι άλλο! Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό εικοσάλεπτο ακόμη και οι πιο "άκαμπτοι" έχουν αρχίσει να λικνίζονται ενώ απο το μέσο και μετά δε σου μένει τίποτα άλλο από το να χοροπηδάς!

    Από τα πιο ανεβαστικάgoodfeelingmelodydancing live ever με μουσικές που ταιριάζουν απόλυτα στο ταμπεραμέντο μας! Έαν παίζανε σε κάποιο από τα καλοκαιρινά festival, σίγουρα θα ήταν το talk of the town μετά και θα γινόταν από τους πιο τακτικούς επισκέπτες μας!I really hope so....(προς κ.κ διοργανωτές: μήπως γίνεται να έχουμε festivalακι με Beirut, Firewater, Andrew Bird?!pleeeease!!)

    PS: Προς μεγάλη μου έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση ανακάλυψα χθές μετά από x χρόνια πως ένα πανέμορφο τραγούδι, το "Another Perfect Catastrophe", είναι δικό τους!!

    ReplyDelete
  2. Στο παραπέντε έμαθα για την συναυλία των firewater και είχα την χαρα να πάω.
    Ήταν αποκάλυψη!!! Η καλύτερη συναυλία για φέτος. Ελπίζω να ξαναέλθουν.
    Γιώτα

    ReplyDelete