15/05/2009

The Do

suggestion by pennylane
Ποιός: Οι The Dø είναι ένα folk/pop duo: o Dan από το Παρίσι και η Olivia από το Ελσίνκι.
Genre: indie folk/pop με γυναικεία φωνητικά και αναλαμπές blues, r'n'b, jazz, bebop, doowop & hip-hop, avant-garde, noise και κλασικής μουσικής (!) "Thus, you can hear a bit of all the genres that you know, without having to categorize it so, because it's been minimalized to the size befitting the sound by the "do"."
Trivia: Σχηματίστηκαν το 2007. Ο Dan είναι συνθέτης κινηματογραφικών soundtrack και η Olivia τραγουδίστρια μισή Γαλλίδα-μισή Φινλανδή. Συναντήθηκαν στην ηχογράφηση του soundtrack για την ταινία "Empire of the Wolves", και συνέχισαν τη συνεργασία τους στις ταινίες "The Passenger" και "Camping Sauvage". Οι The Dø όπως και πολλά άλλα γαλλικά συγκροτήματα - είναι λίγο μόδα τελευταία - δεν τραγουδούν στα γαλλικά, αλλά στα αγγλικά και σε κάποια κομμάτια στα φινλανδικά. Το όνομά τους, πέρα από το ότι αποτελείται από τα αρχικά τους D & O, προφέρεται 'ντο' και προέρχεται από την νότα ντο (duh!) που είναι η πρώτη αλλά και η τελευταία νότα του πενταγράμμου. Ο πρώτος τους δίσκος "A Mouthful" κυκλοφόρησε το 2008. Το Drowned In Sound τους έβαλε 9/10 και έγραψε ότι είναι σαν "τη θηλυκή βερσιόν του Eminem σε μια μπάντα με τρομπόνια" ή σαν "την PJ Harvey στο φεγγάρι"
Άκου Αυτό: γιατί είναι φα-ντα-στι-κοί! Άκου το On My Soulders (που όντως θυμίζει PJ Harvey), το Playground Hustle live (τρο-με-ρή τύπισσα!) και αν σου αρέσει η hip-hop και οι Santogold, το Queen dot Kong.




suggestion by pennylane

2 comments:

  1. Tammie, Tammie, Tammie :)

    ReplyDelete
  2. hey hey!!poso xairomai pou anevazete t suggestions mou!!
    :)))))))))))
    ps vrika polaroid!!!

    ReplyDelete