29/05/2009

AC/DC (live review)

post, photos and video by Birbilo



Πότε: Πέμπτη, 28 Μαίου 2009, ΟΑΚΑ
Χτες βράδυ, ένα από τα πιο τρελά όνειρα χιλιάδων Ελλήνων οπαδών της χάρντ ροκ μουσικής, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. 50.000+ ροκάδες ακούσανε τις καμπάνες της ροκ να χτυπάνε μετά από πολλά χρόνια αναμονής. Οι Αυστραλοί AC/DC ηλέκτρισαν το ΟΑΚΑ σε μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες συναυλίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Την ατμόσφαιρα ζέσταναν στις 20.00 οι Ιρλανδοί The Answer, με τις rock/blues συνθέσεις του. Ο τραγουδιστής, κλώνος του Robert Plant στα νιάτα του, σε προϊδέαζε για το στυλ της μπάντας. Και όντως ήταν η καλύτερη επιλογή για support γκρουπ και το κοινό τους το έδειξε με το παραπάνω. Αξίζει να τους προσέξουμε.
Γύρω στις 21.00 τα φώτα σβήσαν και οι roadies αρχισαν να καθαρίζουν την σκηνή. Η στιγμή που όλοι περιμέναμε ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όταν στην γιγαντοοθόνη άρχισε να προβάλεται το εισαγωγικό βίντεο της περιοδείας των AC/DC. Τα πρώτα riffs του Rock'n'roll Train ακούστηκαν, το σκηνικό, ένα εκτροχιασμένο τρένο εμφανίστηκε στην σκηνή και το γήπεδο πήρε φωτιά. Αν ήσουν εκεί με παρέα, είναι σίγουρο ότι μετά από αυτό το κομμάτι τους έψαχνες όλους αφού όλη η αρένα κουνιόταν. Το ίδιο και στο επόμενο κομμάτι, το Hell Ain't A Bad Place To Be αλλά και στο Back in Black.
Τόσο ο Angus Young όσο και ο Brian Johnson είχαν άμεση επαφή με το κοινό μέσω του διαδρόμου που έφτανε μέχρι την σέντρα του γηπέδου. Όποτε κάποιος από τους δύο περνούσε, το κοινό τρελαινόταν.
Τα κομμάτια που δυναμίτησαν την ατμόσφαιρα είναι το κλασικό Thunderstruck, The Jack, στο οποίο κάποιες ελληνίδες αποδείχθησαν αρκετά τολμηρές δείχνοντας τα προσόντα τους on camera, Whole Lotta Rossie με την μεγάλη φουσκωτή Rossie να καβαλάει το σκηνικό, Hells Bells και τον Brian Johnson να κρέμεται από την καμπάνα, Dirty Deeds, You Shook Me All Night Long και Τ.Ν.Τ με μεγάλες πύρηνες μπάλες να πετάγονται από την σκηνή.
Στο solo του ο Angus Young έδωσε το δικό του σόου όταν ανέβηκε σε πλατφόρμα στην σέντρα του γηπέδου και μάγεψε και τους πίσω θεατές. Η ενέργεια αυτού του τύπου δεν περιγράφεται. Στα 54 του χρόνια βάζει κάτω πολλά παιδαρέλια της σύγχρονης μουσικής που θέλουν να το παίζουν σταρ.
Μετά από σχεδόν 2 ώρες το συγκρότημα αφήνει την σκηνή, μόνο για λίγο αφού θα ξαναβγεί για τα 2 encores το Highway to Hell με τον Angus να πετάγεται μέσα από κόκκινους καπνούς με κέρατα στο μέτωπο, και το For those about to rock… με τα συνολικά 12 κανόνια της σκηνής να βαράνε σε κάθε riff του τέλους του τραγουδιού. Η συναυλία τελείωσε με ένα σόου με βεγγαλικά.
Τολμώ να πω ότι παρά τα 80 ευρώ του εισιτηρίου, τόσο το θέαμα όσο και η οργάνωση της συναυλίας με αποζημίωσε στο έπακρο. Μακάρι να έρχονται τέτοια ονόματα στην Ελλάδα και να οργανώνονται τέτοια events και χαλάλι οι τσιμπημένες τιμές. Τουλάχιστον ξέρεις ότι θα διασκεδάσεις και δεν θα ταλαιπωρηθείς.
Το τελός της βραδιάς επιφύλλασε σε αρκετούς από μας μία αστεία έκπληξη. Στο τρένο προς Κηφισιά και ενώ είμασταν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες, λίγο πριν από τον σταθμό του Αμαρουσίου από τα μεγάφωνα των βαγονιών ακούγεται μία φωνή να λέει: “Αφιερωμένο από τον οδηγό του σειρμού που δεν κατάφερε να πάει στην συναυλία” και το Hells Bells αρχίζει να παίζει. Όποιος θα έβλεπε το τραίνο να περνά σίγουρα θα παραξενευόταν που τα βαγόνια χοροπήδουσαν....
Αυτά από μία αξέχαστη βραδιά.
Video: H animated εισαγωγή του live και η κόλαση που επακολούθησε...






post, photos and video by Birbilo

2 comments:

  1. Πολύ πλάκα αυτό με τον οδηγό :D Και μεις είχαμε έναν οδηγό-Σεφερλή στην επιστροφή για Θεσσαλονίκη

    ReplyDelete
  2. KATAPLIKTIKOI!!!!!!!!!!!!!!!!!

    kWSTAS

    ReplyDelete