10/04/2009

Conor Oberst

suggestion by singdrinkandmakesomenoise
Αν και η πρόταση που μου ήρθε ήταν για τους Bright Eyes (τους οποίους λατρέυω κατά τα άλλα) προτίμησα να γράψω για τον Conor Oberst που είναι λιγότερο γνωστός.

Ποιός: Ο Conor Oberst (MySpace) είναι, μεταξύ άλλων, ο frontman των Αμερικανών Bright Eyes.
Genre: indie rock, folk, punk, αναλόγως το συγκρότημα στο οποίο συμμετέχει(!)
Trivia: Γεννήθηκε το 1980 στην Omaha της Nebraska. Γράφει μουσική από τα 13 του. Κυκλοφόρησε τα πρώτα του άλμπουμ όταν ήταν 13, 14 και 15 αντίστοιχα (!), όλα με τον τίτλο “Conor Oberst” και μόνο σε κασσέτες. Το Rolling Stone τον αποκάλεσε "rock’s boy genius". Στα 14 άρχισε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα για τους Commander Venus, από τους οποίους ο Tim Kasher τώρα είναι μέλος των Cursive, και ο Robb Nansel μανατζάρει τη δισκογραφική Saddle Creek, ενώ ο Todd Fink παίζει στους The Faint (μια χαρά την βολέψανε όλοι, έτσι;). Τώρα, εκτός από frontman των Bright Eyes, τραγουδάει και για τους Desaparecidos (ένα punk συγκρότημα) ενώ για τα solo project του χρησιμοποιεί το όνομα Conor Oberst and the Mystic Valley Band. Τον Αύγουστο του 2008 κυκλοφόρησε και πάλι άλμπουμ με τίτλο "Conor Oberst", ενώ τον Μάιο του 2009 περιμένουμε το νέο του album "Outer South".
Άκου Αυτό: "keeping your ear to the ground" Άκου το Souled Out από το άλμπουμ του 2008. Bonus track: To First day of my life των Bright Eyes. Δεν έχεις ακούσει πιο γλυκό κομμάτι. Δεν έχεις δει πιο γλυκό βίντεο.







suggestion by singdrinkandmakesomenoise

No comments:

Post a Comment