22/04/2009

Old House Playground

suggestion by jim
Ποιός: Οι Old House Playground είναι ένα τετραμελές συγκρότημα indie και πειραματικής ροκ, με αγγλικό στίχο, από την Αθήνα.
Genre: indie rock, experimental rock, swing
Trivia: Σχηματίστηκαν την Άνοιξη του 2005 στην Αθήνα. ως μετεξέλιξη των Plaything. Οι Plaything ηχογράφησαν δύο demo, έξι τραγούδια συνολικά, που πήραν πάρα πολύ καλές κριτικές από τον μουσικό τύπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το debut album των Old House Playground "The Whore and the Dog", που η μπάντα ηχογράφησε μόνη της, είναι μία μίξη jazz, blues και rock, avant-garde, alternative, ρεμπέτικου, ακόμη και flamenco. "Φανταστείτε τον Tom Waits και τους White Stripes να συναντιούνται με τους Madrugada και τον Miles Davis σε ένα σκοτεινό, τυλιγμένο σε καπνούς bar του '40 και να αναλύουν Bukowsky"(via their facebook group). Έχουν ηχογραφήσει το τραγούδι Ain’t Gonna Rain Today (the bitch version) ειδικά για τη συλλογή της Dreamworks Factory "The Bee Sides"(2007).
Έχουν εμφανιστεί ζωντανά στο Planet Music, το Small Music Theatre, το After Dark, το In Vivo, το Da Sein, το Underworld, το Γυάλινο Up Stage κ.α. Έχουν επίσης εμφανιστεί και εκτός Αθηνών στη Νάουσα, την Πτολεμαϊδα και τη... Βόρεια Ιρλανδία (καθώς ο μπασίστας τους κατάγεται από το Belfast). Έχουν παίξει με γνωστά ελληνικά bands όπως οι Dustbowl, οι Night On Earth, οι Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, οι No Man’s Land, οι Illegal Operation αλλά και ως support για τους Αμερικανούς Calla και For Against στις συναυλίες που έδωσαν στην Αθήνα. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Τρύφωνα Λάζο (φωνή, κιθάρα, μπαγλαμάς, banjo), Ευάγγελο Βασιλάκο (κιθάρα, αρμόνικα), Conor Loughran (double bass) και Ανδρέα Βενετάντε (drums, percussion)
Άκου Αυτό: για να νιώσεις για άλλη μια φορά υπερήφανος για τους μουσικούς που βγάζει η Ελλάδα. Κινηματογραφικές μελωδίες, εναλλαγή μουσικών genres, ατμοσφαιρικά riff και φωνή που μπορεί και ελλίσσεται ανάμεσα στην blues βραχνάδα και το φαλσέτο του alternative rock. Άκου στο MySpace τους ένα συγκλονιστικό 8λεπτο blues κομμάτι, το Summer Night in a filthy bar αλλά αι το Ain't Gonna Rain Today. Δες εδώ ένα εθιστικό rock track, το Heaven. Παιδιά, ειλικρινά, συγχαρητήρια, απλά πείτε μου πότε παίζετε να έρθω να σας χειροκροτήσω! Ένα πράγμα μόνο: έχω κόψει το κάπνισμα εδώ και 4 χρόνια: η μουσική σας είναι τόσο ατμοσφαιρική που με κάνει να θέλω να... αράξω στον καναπέ, να χαμηλώσω τα φώτα και να ανάψω τσιγάρο!

suggestion by jim

No comments:

Post a Comment