19/04/2009

Sleepin’ Pillow (Nightshift Festival 2009)

post by new slang

Ποιός: Οι Sleepin’ Pillow είναι ένα από τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο Nightshift festival στο Σταυρό του Νότου 23-26 Απριλίου 2009. (Παίζουν την Πέμπτη 23 Απριλίου μαζί με τον Simon Bloom).
Genre: progressive/post rock
Trivia: Μια δουλειά που ξεκίνησε από το 2004, με ηχογραφήσεις σε Θεσσαλονίκη (απ’όπου και μας έρχονται) και Λονδίνο, και οδήγησε στο "Apples on a an orange tree" που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2008 από τη Shift Records, παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. Και δικαιολογημένα! Μέσα σε 71 λεπτά ξετυλίγεται όλος ο μουσικός κόσμος των Sleepin’ Pillow. Το progressive/post rock, η σκηνή του Bristol και ανατολίτικες μελωδίες δένουν μαγικά με την ποντιακή λύρα, το ζουρνά και το κλαρίνο, και κάπoυ ανάμεσά τους η φωνή της Maria Callas! Τα Instrument of time, The black sea, Amplifier in my heart θα σε κερδίσουν με την πρώτη, αλλά αν μείνεις σε αυτά θα χάσεις την υπόγεια δύναμη των Rise, Once και του A thousand times to spell.
Μετά από πολλές ακροάσεις του album πραγματικά δεν μπορώ να καταλήξω ποιο είναι το αγαπημένο μου. Ωστόσο με έχω πιάσει επανειλλημένως, σε διάφορες στιγμές της μέρας και με διαφορετικό mood κάθε φορά να σιγοψιθυρίζω ένα από τα τραγούδια τους. Αυτό δεν είναι που μετράει τελικά;
Άκου αυτό: The black sea, Rise, Drop the mask, Instrument of time, A thousand times to spell και δες το Amplifier in my heart στην original εκτέλεσή του αλλά και live στην εκπομπή 'Ράδιο Αρβύλα'.





post by new slang

1 comment:

  1. εκπληκτικη μπαντα με πολυ ξεχωριστο ηχο!!
    τα παιδια εχουν μουσικη παιδεια οχι αστεια...
    nice suggestion ;D

    ReplyDelete