17/04/2009

The Horrors


Ποιός: Οι The Horrors (MySpace) είναι ένα συγκρότημα garage rock από την Αγγλία
Genre: garage rock, horror punk, indie rock, punk
Trivia: Σχηματίστηκαν το 2006. Έχουν κυκλοφόρησαν μόνο έξι singles και δύο άλμπουμς και παρόλ'αυτά έχουν φιγουράρει στο εξώφυλλο του ΝΜΕ. Το συγκρότημα ξεκίνησε να κάνει πρόβες στο Junkclub, ένα αγγλικό underground club. Όλα ξεκίνησαν με δύο διασκευές: το The Witch των The Sonics και το Jack the Ripper των Screaming Lord Sutch. Το τελευταίο ήταν και ένα από τα κομμάτια του πρώτου δίσκου "Strange House"(2007), από τον οποίο το single Sheena Is A Parasite πήρε καλές κριτικές και τους έδωσε δημοσιότητα. Στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ εμφανίστηκαν σε πολλά φεστιβάλ όλο το 2007, όπως το Glastonbury Festival, το Carling Weekend, το Summer Sonic Festival στην Ιαπωνία και το Splendour in the Grass στην Αυστραλία (δεν τους χάλασε!) Έχουν επίσης παίξει support για τους Arctic Monkeys. Το δεύτερό τους άλμπουμ "Primary Colours" αναμένεται στις 4 Μαίου του 2009. Την παραγωγή έχει κάνει ο Geoff Barrow των Portishead.
Very random trivia: Οι Horrors έχουν κυκλοφορήσει και μία σειρά fanzines τα οποία διανέμουν στις συναυλίες τους και σε ανεξάρτητα δισκάδικα, μαζί με CDs-συλλογές τραγουδιών που επιλέγει η μπάντα. Το πρώτο λεγόταν 'Horror Asparagus Stories', από τον τίτλο ενός τραγουδιού των The Driving Stupid (αυτό θα πει άχρηστη πληροφορία της ημέρας!)
Άκου αυτό: παρόλο που εμένα παραείναι φασαριόζικοι για τα γούστα μου (έχω κι ένα θέμα με τους άντρες που φοράνε κολάν), γιατί έρχονται στην Αθήνα για συναυλία (Τετάρτη 10 Ιουνίου, Gagarin 205). Άκου το Sea Within a Sea από το επερχόμενό τους άλμπουμ και σημείωσε την ημερομηνία στο calendar του καλοκαιριού.

No comments:

Post a Comment