22/04/2009

M.Ward


Ποιός: Ο M.Ward (MySpace) είναι ένας μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής από το Portland της Αμερικής.
Genre: indie folk, με αναλαμπές country.
Trivia: Το πραγματικό του όνομα είναι Matt Ward. Έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους. Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς μεταξύ των οποίων η Cat Power, οι Bright Eyes και οι My Morning Jacket. To 2004 o Ward έπαιξε κιθάρα για τους Bright Eyes στο The Late Late Show with Craig Kilborn. Ο Conor Oberst, κατά τη διάρκεια της εκπομπής φώναξε "M. Ward for President!", πράγμα που έδωσε στο Newsweek αφορμή να γράψει τότε ένα άρθρο για τον Ward. Το τελευταίο του σόλο άλμπουμ κυκλοφόρησε μόλις τον Φεβρουάριο του 2009 με τίτλο "Hold Time". Ο Ward έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει και τόσο να εμφανίζεται ζωντανά, το κάνει μόνο επειδή είναι 'μέρος της δουλειάς' και είναι πάρα πολύ αυστηρός με τη χρήση φωτογραφικής μηχανής και κάμερας κατά την διάρκεια των live του.
Άκου Αυτό: αν σου αρέσει ο Jack Johnson και ο Johnny Cash. Άκου το Chinese Translation γιατί έχει την στιχάρα What do you do with the pieces of a broken heart? και γιατί μ'αρέσει το animation του βίντεο. So cute.


1 comment:

  1. Έχει εμφανιστεί live στη Αθήνα, και μάλιστα στο Ηρώδειο!
    Ιούλιος 2007, support στη Norah Jones, η οποία τον είχε συνοδέψει σε 3-αν θυμάμαι καλά- κομμάτια και εκείνος όμως, κύριος, ανταπέδωσε κατά τη διάρκεια του κυρίως set. Και ήταν και πολύ ταιριαστοί! Ένα πολύ όμορφο ακουστικό μισάωρο, μακάρι να τον ξαναδούμε σε full set αυτη τη φορά.

    Το Hold Τime έχει πάντως μόνιμη θέση στο ανοιξιάτικο playlist μου!

    ReplyDelete