09/09/2009

MGMT (live review)

Πότε: Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2009, Τεχνόπολις, Γκάζι
Έφτασα στο Γκάζι, κατά τις 9, μετά από 10 ώρες δουλειά, νηστική, ημιλιπόθυμη και ενώ την προηγουμένη είχα 39 πυρετό. Είχα πεισμώσει, είπα ε όχι ρε γαμώτο, θα πάω κι ας είμαι έτσι, οπότε τσάκισα ένα σουβλάκι, κατέβασα κι ένα depon και χώθηκα με το μπουλούκι.
Οι συναυλίες του Σεπτέμβρη είναι διαφορετικές από τις συναυλίες του καλοκαιριού, γιατί:
1) έχεις να δεις τους φίλους σου από τον Ιούλιο, οπότε είναι ευκαιρία για reunion, ενίοτε πέφτεις και πάνω σε παλιούς συμφοιτητές, συνάδελφους, τον πρώην σου, τον Θανάση που πήγατε μαζί φαντάροι και τέτοια.
2) έχουν ξεκινήσει τα κρύα και δεν σε νοιάζει και τόσο ο συνωστισμός.
3) έχεις πολύ καιρό να πας σε συναυλία, δεν είναι όπως τον Ιούλιο που έτρεχες από το Terra Vibe στο Badminton κι από εκεί στο θέατρο Βράχων και πίσω κάθε εβδομάδα. Είναι πιο σπέσιαλ η φάση.
Τους Cyanna δεν τους πρόλαβα καν, οι Future Of The Left με τον πονοκέφαλο που είχα με ζάλισαν (τύπου είδα μια φίλη, πιάσαμε την κουβέντα και ήμουνα στο "σσσσσςςς" - με την κλασική κίνηση που κάνει ο Ross από τα Φιλαράκια "bring the volume down").
Λίγο αργότερα, εγώ και τα χαρτομάντηλά μου βρεθήκαμε χωμένοι στο πλήθος και λες και κάποιος πάτησε ένα διακόπτη πάνω μου, έπεσαν οι πρώτες νότες του The Youth (are you starting to change?) και από εκείνη τη στιγμή και μετά ένιωθα ότι οι MGMT ό,τι και να έλεγαν, απευθυνόντουσαν σε εμένα.
Εκεί λοιπόν που όλη η Τεχνόπολις πέρναγε σούπερ, εμένα με έπιασαν τα υπαρξιακά μου, αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό βέβαια, αλλά να πω τη μαύρη μου αλήθεια, σε live δεν μου χει ξανασυμβεί. Respect στους MGMT γιατί έπαιξαν όλο το δίσκο τους και δύο new tracks, γιατί σε πήγαιναν από το indie-pop στην ψυχεδέλεια, κι από την electronica στο post-rock, γιατί άφησαν το Kids (a baby is born. crying out for attention) να παίζει playback και το διασκέδασαν μαζί με τον κόσμο, αλλά κυρίως γιατί αυτούς τους στίχους τους που πιάνουν απόλυτα την late-twenties ψυχολογία. (γαμώτο)
Κι ενώ οι MGMT μου φώναζαν Do what you feel now, Electric Feel now, εγώ στεκόμουν εκεί ακίνητη, στον κόσμο μου και όλοι οι υπόλοιποι χόρευαν. Σαν κάτι videoclip που όλοι τρέχουν και ο τραγουδιστής είναι στη μέση και κοιτάει την κάμερα; Κάπως έτσι.
Φωτογραφίες και video δεν έχω γιατί με μοναδικό τρόπο κατάφερα να πάρω τη μηχανή και να ξεχάσω την memory card μέσα στο laptop μου. Νομίζω είναι δεύτερη φορά που πετυχαίνω αυτή τη μεγαλειώδη βλακεία. Το mixgrill όμως θα σας καλύψει.
Στο encore, οι MGMT επέστρεψαν με μία 15λεπτη εκτέλεση του Metanoia. Όσοι ήξεραν πέρα από τα τρία ραδιοφωνικά hits, τους άκουσαν ευλαβικά μέχρι το τέλος. Οι υπόλοιποι άρχισαν να κανονίζουν "που θα πάνε για ποτό μετά".
Εγώ; Ταξίδεψα στο Λονδίνο και πίσω (γιατί όταν βγήκε το "Oracular Spectacular" έμενα ακόμα εκεί), παραδέχτηκα ότι το Time To Pretend είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια ever και αποφάσισα ότι είμαι fan της 'μια ζωή την έχουμε' φιλοσοφίας της μπάντας (this is our decision to live fast to die young, we have our vision now let's have some fun)
Δεν πήγα για ποτό. Εγώ και τα χαρτομάντηλά μου πήγαμε σπίτι και κοιμηθηκαμε to wake up to the morning commute"...
(...)

9 comments:

  1. λακωνικότατη. χαχαχα. περαστικά!!

    κατριν

    ReplyDelete
  2. Όμορφα τα γράφεις, όμορφα!

    ReplyDelete
  3. καλά τα κατάφερες! Με έκανες να μετανοιώσω που τους (ξανά)χασα! :((
    get well soon!

    ReplyDelete
  4. Πάλι ξέχασες την memory card;
    ΝΙΝ γκουχ γκουχ!
    Δεν μπόρεσα να πάω λόγω προσωπικών προτεραιοτήτων. Την επόμενη φορά... :)

    ReplyDelete
  5. htan ontws panemorfa an kai mou tin espasan ligo ta ****zwa pou htan prwth seira kai gnwrizan mono to time to pretend kids electric feel...kai den 3erw ti lene oi latreis ths fotografias alla kat'eme prospa8wntas na vgaleis kales fotografies xaneis thn stigmi kai to olo atmosphairiko ths ..so kalitera pu 3exases thn memorycard ;)

    ReplyDelete
  6. Μα καλά, κάποιες εκφράσεις εμφανίζονται πανομοιότυπες στο crack hitler! Ποιος αντέγραψε ποιον?

    ReplyDelete
  7. @Anonymous κανείς κανέναν, άπλά μάλλον σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο (:

    Δεν είχα καν διαβάσει το post, αλλά τα σπάει: http://crackhitler.com/?part=1&page=gigs&id=150

    ReplyDelete
  8. Ααααααααααααααααα gotcha.
    κάποιος με nickname Pitses Blue έχει αφήσει comment copy paste από το άρθρο μου.
    Πφφφ, ας έβαζε κι ένα link να μου ανέβαζε λίγο τα stats τουλάχιστον :P

    ReplyDelete
  9. Eεεεεεετσι εξηγείται, χεχε... BTW, Alex εδώ (και όχι anonymous), χάρηκα για τη γνωριμία, congrats για το super blog σου και να τα εκατοστήσεις!

    Peace
    TW

    ReplyDelete