30/09/2009

The Asteroids Galaxy Tour

suggestion by Penny Lane

Ποιός: Οι The Asteroids Galaxy Tour (MySpace) είναι ένα alternative dance band από την Κοπεγχάγη της Δανίας.

Genre:
electro-pop, psychedelic pop με (πολύ χαρακτηριστικά) γυναικεία φωνητικά και πολύ συχνά, πνευστά.

Trivia:
Σχηματίστηκαν το 2006. Η πρώτη τους συναυλία ήταν ως support της Amy Winehouse στον μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο στην Κοπεγχάγη. Στο Λονδίνο ένα demo τους έφτασε στα χέρια του David Enthoven, ο οποίος έφυγε επιτόπου για Δανία, για να κλείσει μαζί τους συμφωνία. Πέρασαν όλο το καλοκαίρι του 2007 στο self-built studio του Lars Iversen (μπάσο, keyboards) στην Κοπεγχάγη να γράφουν μουσική, να κάνουν πρόβες, να τρώνε, να κοιμούνται εκεί. Και κάθε βράδυ να τα πίνουν στο μπαλκόνι μέχρι το επόμενο πρωί.

Αν και ο Lars με την Mette (φωνητικά) είναι ο πυρήνας του συγκροτήματος, στις ζωντανές τους εμφανίσεις γίνονται εξαμελής μπάντα, με τρομπετίστα, σαξοφωνίστα και κρουστά. Το όνομά τους το εφήυρε ο Μαροκινός τρομπονίστας του γκρουπ και έμεινε γιατί θυμίζει στον Lars περισσότερο τον τίτλο μιας ταινίας ή ενός βιβλίου, παρά μιας μπάντας. Το Around the Bend έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφήμιση iphone.

Άκου Αυτό:
γιατί είναι ταυτόχρονα ό,τι πιο ρετρό και ό,τι πιο μοντέρνο. Γιατί η Mette είναι άτομο. Γιατί το NME είπε την ατάκα ότι είναι "the best danish export since bacon". Άκου το The Sun Is Shinin' No More και όλο το debut album τους, "Fruit".



suggestion by Penny Lane

No comments:

Post a Comment