20/09/2009

Fanfarlo

suggestion by spiros

Ποιός: Οι Fanfarlo (MySpace) είναι ένα indie-pop συγκρότημα από το Λονδίνο.
Genre: indie-pop, twee, happy, θυμίζει απίστευτα πολύ Arcade Fire και ανά φάσεις Snow Patrol και Beirut.
Trivia: Σχηματίστηκαν το 2006 από τον Σουηδό μουσικό Simon Balthazar. Χρησιμοποιούν πολύ στα τραγούδια τους, εκτός από κιθάρες και κρουστά, τρομπέτα, βιολί και μαντολίνο. Από το 2006 μέχρι το 2008 κυκλοφόρησαν τέσσερα limited edition singles (Talking Backwards, You Are One Of The Few Outsiders Who Really Understands Us, Fire Escape και Harold T. Wilkins) με 4 διαφορετικές ανεξάρτητες δισκογραφικές. Το debut album τους, "Reservoir" (8/10 από το ΝΜΕ), ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 στο Connecticut, σε παραγωγή Peter Katis (The National, Interpol) και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2009.
Τον Μάρτιο του 2009 περιόδευσαν με τους Snow Patrol και εμφανίστηκαν στο South by Southwest Music Festival του Τέξας. Για να διαδώσουν τη μουσική τους πιο γρήγορα (πόσο τα γουστάρουμε αυτά!) διέθεσαν το "Reservoir" για download του $1 από το site τους μέχρι και τις 4 Ιουλίου. Το τελευταίο τους single, The Walls Are Coming Down, κυκλοφόρησε μόλις αυτόν το μήνα και το video δείχνει το διάσημο μάγο Roslyn Walker να αποδρά από ζουρλομανδύα, α λα Harry Houdini.
Very random trivia: Ο τραγουδιστής των Sigur Rós Jón Þór Birgisson πρότεινε για το artwork του εξωφύλλου την αδερφή του Τσέχου φωτογράφου Jan Saudek και οι Fanfarlo επέλεξαν μία φωτογραφία με την Rósa, τη μικρή αδερφή του Jón Þór Birgisson.
Άκου Αυτό: Κυριακή απόγευμα, μετά από κραιπάλη, για να σε χαλαρώσει, χωρίς να σε ρίξει. Εδώ το The Walls Are Coming Down. Τσέκαρε επίσης τα Ghosts και Finnish Line.


suggestion by spiros

1 comment:

  1. Απίστευτη μπάντα!!
    Μπράβο μπράβο πολύ καλή πρόταση ^_^

    ReplyDelete