24/09/2009

The Temper Trap

suggestion by Penny Lane

Ποιός: Οι The Temper Trap (MySpace) είναι ένα συγκρότημα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας
Genre: indie rock, a capella, drum & bass, zouk με πολλή ιδιαίτερα φωνητικά. Θυμίζουν λίγο Fleet Foxes, λίγο Band of Horses και ενίοτε ακόμη και James.
Trivia: Σχηματίστηκαν το 2005. Η ιστορία τους ξεκινά με τον τραγουδιστή Dougy Mandagi. Γεννημένος στην Ινδονησία από φιλόμουση οικογένεια και με εμπειρία από... εκκλησιαστική χορωδία, μετακόμισε στη Χαβάη και κατέληξε στην Αυστραλία. Ξεκίνησε την... καριέρα του ζωγραφίζοντας πορτραίτα για $25, και παίζοντας κιθάρα στους δρόμους της Μελβούρνης. Στην πορεία έπιασε δουλειά σε ένα κατάστημα και γνώρισε τον Toby Dundas. Όταν έμαθε ότι ο Toby ήταν drummer και κινητή μουσική εγκυκλοπαίδεια, ξεκίνησαν απευθείας πρόβες. Λίγους δρόμους πιο κάτω δούλευε ο Jonny Aherne, που έτυχε να γνωρίζει τον Dougy από τα 13 του. Άρχιζαν να εμφανίζονται και ζωντανά, βρήκαν και τον Lorenzo Sillitto, συμπληρώθηκε το καρέ με πλήκτρα και δεύτερη κιθάρα και ξαφνικά άρχισαν να παίζουν σε όλη την Αυστραλία.
Κάπου εκεί τους πέτυχε στο δρόμο του ο παραγωγός Jim Abiss (Arctic Monkeys, Kasabian) και δημιουργήθηκε το debut album τους, "Conditions", που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2009. Ακολούθησε μία μετακόμιση στο Λονδίνο, ζωντανές εμφανίσεις στα φεστιβάλ Reading και Leeds, και μία θέση στο Sound of 2009 του BBC.
Άκου Αυτό: γιατί έχουν cool story, γιατί ο δίσκος τους πήρε διθυραμβικές κριτικές και γιατί το Sweet Disposition είναι στο soundtrack του "500 days of Summer".

suggestion by Penny Lane

1 comment: