22/03/2009

The Subways (live review)

post by Nafsika La / photos by NK

Πότε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009, Κύτταρο
Ξεκινώντας να πάω στους βρετανούς The Subways, ήξερα μόνο 2-3 κομμάτια και ανυπομονούσα να τους δω σε ένα από τα live performances για τα οποία ακούγονται τα καλύτερα... Για την ιστορία, αποτελούν μπάντα των live gigs, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρρός στο Glastonbury, πριν ακόμα να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους studio album "Young for Eternity"(2005)! Σε πρώτη φάση, ακούσαμε τα δύο support group που επιστρατεύθηκαν για την βραδιά, τους δικούς μας ΝEKYIA και τους θεσσαλονικείς The Coreys, οι οποίοι φαίνεται να κράτησαν έναν παλμό στον αρκετό κόσμο που είχε μαζευτεί από νωρίς και ανυπομονούσαν να λικνιστούν «υπόγεια».
Να λικνιστούν? Μάλλον να απογειωθούν θα έπρεπε να πω μιας που με το που εμφανίστηκαν στην σκηνή οι δυο ημίγυμνοι Bill (κιθάρα, φωνή) και Josh (ντραμς) και η αεικίνητη Charlotte (μπάσο, φωνή) μας ξεσήκωσαν στην κυριολεξία! Όσοι από το κοινό βρίσκονταν στο κέντρο πρέπει να μετακινήθηκαν από την μια πλευρά στην άλλη άπειρες φορές ενώ όλοι στο Κύτταρο φωνάζαμε και χορεύαμε, άσχετα με το αν κάποια τραγούδια τα ακούγαμε πρώτη φορά. Μερικά από αυτά που θυμάμαι ήταν το Mary, I won't let you down, Shake! Shake!.. Η αλήθεια είναι πως στο Oh yeah η ένταση πυροδοτήθηκε, ενώ o λίγο πιο σκληρός ήχος του τελευταίου τους album "All or Nothing"(2008) κούνησε και τον πιο «βαρύ» θεατή.
Η συμβολή του παραγωγού Butch Vig (παραγωγός τον Nirvanna, Smashing Pumpkins, Sonic Youth) και οι επηρροές τους (βλ. Queen of the Stone Age ) κατάφεραν να βγάλουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που σε συνδιασμό με την σκηνική παρουσία των Subways (τόσο αυθεντικοί..) μας έκαναν να ανυπομονούμε για το επόμενό τους gig στη Ελλάδα. Και μας το υποσχέθηκαν!
Key moment: Δυνατή στιγμή σίγουρα το encore, στο οποίο είπαν το Rock & Roll Queen (γνωστό μεταξύ άλλων από την σειρά The OC και από το OST του Rocknrolla του Guy Ritchie) όπου ο Bill έκανε ένα τρελό stage diving από σκηνή και από το μπαλκόνι του Κυττάρου! Μακάρι, πάντα να βλέπουμε τέτοια live.
post by Nafsika La / photos by NK

2 comments:

  1. OPWS TA LEII EIANI AKRIVWS...LIVARA ME TA OLA THS...ANTE PERIMENOUME NA KSANASKASOUN MYTH OPWS ETAKSAN!!!

    ReplyDelete
  2. livara kai oi nekyia ta espasan megali banda!!!!

    ReplyDelete