21/03/2009

Emiliana Torrini

suggestion by DG
Ποιός: Η Emilíana Torrini Davíðsdóttir είναι μία τραγουδίστρια/συνθέτρια από την Ισλανδία.
Genre: chill-out, acoustic folk, και σίγουρα από τα πιο παιχνιδιάρικα, τρυφερά, σχεδόν κοριτσίστικα γυναικεία φωνητικά που έχεις ακούσει.
Trivia: Είναι μισή Ιταλίδα μισή Ισλανδή. Ο πατέρας της έχει ένα πολύ γνωστό ιταλικό εστιατόριο στην Ισλανδία και πολλοί locals την θυμούνται σερβιτόρα στο μαγαζί. Τώρα μένει στο Brighton της Αγγλίας. H πιο γνωστή της δουλειά είναι το "Love in the Time of Science" ένας trip-hop δίσκος που προέκυψε έπειτα από συνεργασία με τον Roland Orzabal των Tears for Fears. Ο δεύτερός της δίσκος, "Fisherman’s Woman", σε συνεργασία με τον Dan Carey την πήγε από την ηλεκτρονική στην ακουστική folk. Το τελευταίο της album, "Me and Armini" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμρβιο του 2008.
Έχει γράψει το διάσημο #1 hit Slow για την Kylie Minogue και έχει δώσει τη φωνή της σε πολλά κομμάτια των Thievery Corporation. Έχει συνεργαστεί με το trip-hop group Gus Gus στο debut album τους "Polydistortion" καθώς και με τους Slovo στο debut album τους, "Nommo". Τραγούδησε το Gollum’s Song, που κλείνει την ταινία "The Lord of the Rings: The Two Towers". Where once was light, now darkness falls...
Άκου Αυτό: το απίστευτα feelgood κομμάτι Jungle Drum (Hey! I'm in love!) και το εξαιρετικό δείγμα ακουστικής folk Sunny Road.



suggestion by DG

1 comment:

  1. Άκου και αυτό:

    http://www.youtube.com/watch?v=QOLCXPRg650

    ReplyDelete