09/03/2009

The Kooks


Ποιός: Οι The Kooks (MySpace) είναι ένα britpop συγκρότημα από το Brighton της Αγγλίας.
Genre: καθαρό mainstream rock με πιασάρικο ρυθμό και "εύκολους" στίχους. Οι ίδιοι δηλώνουν επηρεασμένοι από τους "κλασικούς": Police, The Beatles, Neil Young, Dylan, Velvet Underground, Bowie, Lou Reed, The Doors, The Smiths, Rolling Stones, Stone Roses, Jeff Buckley.
Trivia: Οι Kooks σχηματίστηκαν στο Institute of Modern Music το 2005, σαν μέρος ενός project για το κολλέγιο (αυτά είναι project!). Πήραν το όνομά τους από το τραγούδι Kooks του David Bowie ("Hunky Dory", 1971). Κυκλοφόρησαν ένα EP και έπαιξαν στο Free Butt festival του Brighton κι αυτό ήταν. Υπέγραψαν με την Virgin Records αμέσως μετά για το "Inside In / Inside Out", το οποίο εμφανιζόταν σχεδόν ολόκληρο το 2006 στο UK Top 20, έγινε τρεις φορές πλατινιένιο και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα! Ο τραγουδιστής Luke Pritchard έχει δηλώσει ότι έγραψε το χιτάκι Naive όταν ήταν μόλις 16 χρονών.
Άκου αυτό: παρόλο που είναι τρελή mainstream-ιά γιατί έχω αδυναμία στα bands που ξέρουν να γράφουν radio hits και να σου κολλάνε τους στίχους τους στο κεφάλι (παρόλο που δε λένε και τίποτα σπουδαίο). Εδώ το Sway και το Always where I need to be (τουρουτουρουτουυυ) από το "Konk" του 2008.






Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places

No comments:

Post a Comment