10/02/2009

Night On Earth

suggestion by Greg
Ποιός: Οι Night On Earth είναι ένα ελληνικό γκρουπ με αγγλικό στίχο και γυναικεία φωνητικά, που προέκυψε μέσα από έναν αυτοσχεδιασμό της "μετά-μουσικής ήχο-τρομοκρατικής κολεκτίβας" των Paracroussis, τον Απρίλιο του 2004.
Genre: trip-hop, jazz, blues noir, experimental, post-rock, noise, cinematic - η μουσική τους παραπέμπει σε κινηματογραφιστές όπως ο Jim Jarmusch και Wong Kar Wai.
Trivia: Στα live τους συχνά συνοδεύουν τη μουσική τους με visuals, ταινίες μικρού μήκους και performances. To γκρουπ αποτελείται από 8 μέλη, τα οποία ανά μικρότερες ομάδες συνεργάζονται και στα side projects Night On Earth ‘In a silent way’ (μόνο ακουστική) και Night On Earth ‘impro’ (αυτοσχεδιασμός με guest μουσικούς). Κομμάτια έχουν χρησιμοποιηθεί στις ταινίες 'Ροζ' του Αλέξανδρου Βούλγαρη και 'Κλέφτες' του Μάκη Παπαδημητράτου. Τον Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους "Second Hand" σε συνεργασία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Έγραψαν το soundtrack της ταινίας μικρού μήκους του Θανάση Τότσικα και Γιώργου Πανταζόπουλου 'Hoy No Vengo A Cenar'.
Άκου Αυτό: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Αν σου αρέσουν οι Portishead, οι Mazzy Star και ο Jeff Buckley, θα τους ερωτευτείς. Διάβασε το blog τους εδώ. Άκου το διασκευασμένο τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου Crocus (Τρεις ανθοί) και το (υπέροχο, υπέροχο, ξετρελάθηκα) Hotel. Ραντεβού στις 26/02 στο Αλάβαστρο καφέ για το ακουστικό live των Night On Earth 'In a silent way' και στις 19/03 στο Gagarin 205 για την παρουσίαση του "Second Hand"!


suggestion by Greg

No comments:

Post a Comment