04/02/2009

Death Cab For Cutie


Ποιός: Οι Death Cab for Cutie είναι ένα Αμερικανικό indie rock band από το Bellingham της Washington.
Genre: indie rock, indie pop, alternative rock, emo, θυμίζουν Postal Service, The Shins και Snow Patrol. "Melodic, melancholy songs about feeling both smart and confused, hopelessly romantic but wary of love." - Rolling Stone. Ή όπως έγραψε η εφημερίδα Dallas Morning News "το είδος μουσικής που ακούγεται καλύτερα με ακουστικά".
Trivia: Το όνομά τους προέρχεται από το σατυρικό τραγούδι Death Cab for Cutie, που είχαν τραγουδήσει οι Bonzo Dog Band στην πειραματική ταινία των Beatles του '67 "Magical Mystery Tour". Ξεκίνησαν την καριέρα τους όταν ο Ben Gibbard (συνθέτης και κιθαρίστας) ηχογράφησε το You can play these songs with chords και το κυκλοφόρησε ως demo σε μορφή ...κασσέτας . Από το 1998 έχουν κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ.
Άκου Αυτό: Γιατί το album "Narrow Stairs" του 2008 πήρε 4 αστεράκια από όλα τα music reviews e-zines. Γιατί τα παιδιά είναι τόσο μπροστά που λάνσαραν iPhone app με τραγούδια, news, videos, φωτογραφίες, στίχους και ημερομηνίες των επόμενών τους live, δίνοντάς σου μάλιστα και οδηγίες για το πώς να πας στο συναυλιάκό χώρο! Δες το πρώτο single του "Narrow Stairs" I will possess your heart, live στο Late Show με τον David Letterman και τσέκαρε άλλα 4 videoclips στο πολύ καλοστημένο site τους.

No comments:

Post a Comment