09/02/2009

Foals


Ποιός: Οι Foals (MySpace) είναι ένα indie rock συγκρότημα από την Οξφόρδη.
Genre: alternative rock, math rock, dance-punk με επιρροές Steve Reich και Talking Heads. Αρνούνται τον όρο "indie" -λένε ότι η μουσική τους είναι "απλά διαφορετική". Έχουν πει οι ίδιοι ότι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής τους είναι η... μαριχουάνα.
Trivia: O lead singer των Foals λέγεται Γιάννης Φιλιππάκης, είναι 23 χρονών και είναι από την Κάρπαθο. Το όνομα του συγκροτήματος σημαίνει... "πουλάρια" και προέρχεται από τη λέξη Φίλιππος (φιλ-ιππος, got it?). To album τους "Antidotes" κυκλοφόρησε και στην Αγγλία και στην Αμερική την άνοιξη του 2008. Όλα τα μέλη του γκρουπ εκτός από τον Jimmy Smith παράτησαν τις σπουδές τους όταν υπέγραψαν με την Transgressive για να βγάλουν το δίσκο. Ανοίγουν τα live τους παίζοντας μια ροκ διασκευή ενός παραδοσιακού τραγουδιού από την Όλυμπο της Καρπάθου.
Και τώρα το αγαπημένο μου: ο Yannis Philippakis συνελήφθη μετά από έναν καβγά που ξέσπασε στις 19 Ιουλίου 2008 σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Βαρκελώνη, όταν οι Foals και οι Kaiser Chiefs (έχει κι άλλο) πήγαν να "μαζέψουν" τον τραγουδιστή των Sex Pistols, John Lydon (έχει κι άλλο) που άσκησε ρατσιστική επίθεση στον (Νιγηριανής καταγωγής) τραγουδιστή των Bloc Party (wtf!)
Άκου αυτό: γιατί αυτή η ιστορία δεν μπορεί να μην σου τράβηξε την προσοχή. Άκου το... Olympic airways (ω ναι) και το Balloons και περίμενε το νέο τους άλμπουμ τον ερχόμενο Μάρτιο. Δες τους behind the scenes στο Rolling Stone.
Update: Οι Foals θα παίξουν ένα dj set στο Yoga Bala στις 24 Απριλίου και θα εμφανιστούν στο Rockwave 2009 το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Vibe Stage.



2 comments:

  1. Το video του Olympic Airways τα σπάει! Αν και δεν κατάλαβα αν οι εικόνες καταστροφής και ασυδοσίας έχουν κανέναν περίεργο συνειρμό με τον τίτλο :P

    ReplyDelete
  2. κολλητικό τραγουδάκι έτσι;
    dis a ppe ar
    dis a ppe ar
    dis a ppe ar
    Last vacation was the same
    We got moved away

    ReplyDelete