24/02/2009

Mogwai (live review)


Πότε: Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, Gagarin 205
Key moment: αχ δεν μπορώ να διαλέξω! Κάπου στα μισά της συναυλίας όταν έπαιξαν το Summer. Και στο τέλος του κυρίως μέρους με το Batcat. Άσε που έκλεισαν το encore τους με την ασύλληπτη κομματάρα We're no here και ήθελα να πεθάνω right there.
Hit play!

Στη συναυλία έφτασα αργοπορημένη και δυστυχώς έχασα τους Misuse :( ωστόσο βρέθηκα - στην πρώτη σειρά (όπως φαίνεται και από την φωτό) - με μία απίστευτη παρέα που ήξερε από μουσική, είχε να σου πει ιστορίες από ταξίδια, μουσικά φεστιβάλ και προηγούμενα live στην Αθήνα. Από αυτές τις παρέες που συναντάς μόνο σε συναυλίες - αλήθεια που συχνάζουν όλοι αυτοί τον υπόλοιπο καιρό;
Οι Mogwai έπαιξαν δύο ώρες φουλ, δεν μας πολυμίλησαν, δεν είχαν τίποτα το φαντασμαγορικό στη σκηνή, (πέρα από ένα λάπτοπ που έδειχνε φωτογραφίες από στιγμιότυπα της Celtic) κι όμως μας συγκλόνισαν με την απίστευτα ατμοσφαιρική μουσική τους και αυτόν τον πειραματικό "θα-πρεπε-να-το-βρίσκεις-ενοχλητικό-όμως-δεν-είναι" θόρυβο μέχρι να βγούμε από την αίθουσα. Μαγεμένοι. Επηρεασμένοι. Λίγο αλλού. Λίγο χαμένοι. Και in dire need of some alcohol.

2 comments:

  1. Η "απίστευτη παρέα" αφου πρώτα ευχαριστήσει την Evi για τα πολύ καλά της λόγια (και για το λόγο αυτό θα ήθελε να ανταποδώσει με ένα μικρό δωράκι...) και συμφωνήσει απολύτως για την εμφάνιση των Mogwai, θα ήθελε να προσθέσει πως ήταν από τις λίγες συναυλίες που τήρησε το πρόγραμμά της, χώρις την ατελείωτη ώρα αναμονής μέχρι την έναρξη και το αμήχανο κενό ανάμεσα στην εμφάνιση του support και του κυρίως group, με τους Misuse να τα δίνουν όλα σε ένα πλήρες, χορταστικότατο σετ, ξεπερνώντας την αδιαφορία και τα χασμουρήτα με τα οποία συχνά έρχονται αντιμέτωπα τα supports(ρωτήστε και τον David Kitt την επόμενη μέρα στο Badminton!), κερδίζοντας μας όλους και αποτελώντας την καλύτερη δυνατή εισαγωγή μιας πραγματικά υπέροχης βραδιάς. Ταξιδιάρικες μουσικές, όμορφη παρέα, χαρούμενη διάθεση. Happy songs for happy people!

    ...το Batcat όπως ακούστηκε το Σάββατο:
    http://rapidshare.com/files/202159098/012-batcat.rar.html

    ReplyDelete
  2. αχ με συγκίνησες!
    και με το nickname σου ;-) και επειδή συμπλήρωσες το review μου με comments για τους Misuse.
    Τέτοια θέλω!
    Πάντα τέτοια!!
    stay tuned xx

    ReplyDelete