12/12/2017

#Blogovision [No.9] Grizzly Bear - Painted Ruins

Όταν ήταν μικρός... ο Ed Droste έμενε με την οικογένειά του στη Μασαχουσέτη. Ο παππούς του ήταν μαέστρος και καθηγητής μουσικολογίας (διεύθυνε μάλιστα το τμήμα μουσικών σπουδών του Harvard για πάνω από 40 χρόνια), η μαμά του ήταν δασκάλα μουσικής σε μικρά παιδιά και η θεία του ήταν τσελίστρια. Στο Λύκειο έμαθε να παίζει κιθάρα, αλλά δεν σκόπευε να ασχοληθεί με τη μουσική. Όταν τελείωσε το σχολείο, πήγε στην Ιταλία για να παρακολουθήσει μαθήματα σε μια σχολή καλών τεχνών και έπειτα έζησε για λίγο καιρό στη Ζιμπάμπουε. Κατέληξε στο NYU. Την κιθάρα δεν την είχε καν μαζί του.
Όταν μεγάλωσε... o Ed (νόμιζε πως) ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Μέχρι που, μετά από κάποιες διακοπές Χριστουγέννων στη Βοστώνη, η μητέρα του τού είπε «πάρε μαζί σου και την κιθάρα σου όταν επιστρέψεις Νέα Υόρκη». Την έπιασε ξανά στα χέρια του, συνειδητοποίησε πως του είχε λείψει, αυτοβαφτίστηκε Grizzly Bear και άρχισε να γράφει τραγούδια για χωρισμούς. Η μπάντα του και εκείνος έγιναν διάσημοι. Αποφάσισε εξαρχής να μιλάει έξω από τα δόντια. Δεν έκρυψε ποτέ τις σεξουαλικές του προτιμήσεις ή τις πολιτικές του πεποιθήσεις, άνοιξε λογαριασμό σε όλα τα social media και εκμεταλλεύτηκε την φήμη του για να μιλήσει για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, για ρατσισμό, για ακροδεξιά, για τα αίσχη που έχει διαπράξει και διαπράττει καθημερινά ο Donald Trump.
Τελικά... στα 40 του βρέθηκε από την Νέα Υόρκη στο Los Angeles διαζευγμένος από τον σύζυγό του, διωγμένος από το Twitter και μπουχτισμένος με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το music industry. Πιστεύει πως η νεολαία αδιαφορεί για τη μουσική τους, τους βρίσκει πολύ «ακαδημαϊκούς»

Άκου Αυτό:
Face to face
(But you left me broken)
We'll watch our bodies break
(But you left me helpless)
Not a care in the world
That's the way you play
--Neighbors



#Blogovision [No.10] Jarvis Cocker and Chilly Gonzales - Room 29
#Blogovision [No.11] Spoon - Hot Thoughts
#Blogovision [No.12] Robert Plant - Carry Fire
#Blogovision [No.13] Bonobo - Migration
#Blogovision [No.14] Zola Blood - Infinite Games
#Blogovision [No.15] Grandbrothers - Open
#Blogovision [No.16] Elbow - Little Fictions
#Blogovision [No.17] UNKLE - The Road pt.1
#Blogovision [No.18] Four Tet - New Energy
#Blogovision [No.19] The xx - I See You
#Blogovision [No.20] Σtella - Works For You
#Blogovision: ένας πρόλογος 

Τι ψηφίζουν οι υπόλοιποι

Like Άκου Αυτό ♫ on Facebook
Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment