10/12/2017

#Blogovision [No.11] Spoon - Hot Thoughts

Όταν ήταν μικρός... ο Britt Daniel έμενε με τους γονείς του και τα δύο αδέλφια του στο Galveston, μια μικρή πόλη του Texas, μια ώρα περίπου από το Austin. Ο πατέρας του ήταν ένας ευκατάστατος γιατρός, συλλέκτης δίσκων και μεγάλος φαν των Bee Gees. Όταν ο Britt ήταν 7 ετών του ζήτησε να του δείξει πώς λειτουργεί το πικάπ και σύντομα οι Bee Gees έγιναν και δικό του κόλλημα. Λίγο αργότερα οι γονείς του χώρισαν και μια δεκαετία περίπου αργότερα, στα 16 του, ενώ πάλευε κι ο ίδιος να ξεπεράσει μια (σχολική μεν, έντονη δε) σχέση, έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του κιθάρα. Όταν μετακόμισε στο Austin για να συνεχίσει τις σπουδές του, η μουσική ήταν ήδη το πάθος του. Ο τυχεράκιας. Βρισκόταν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.
Όταν μεγάλωσε... δηλαδή στα 22 του, έστησε τους Spoon και μαζί τους συνεχίζει να πορεύεται εδώ και μια 20ετία καταφέρνοντας όλα αυτά τα οποία ονειρεύεται ένα συγκρότημα στην Αμερική (όχι οπουδήποτε στον κόσμο, στην Αμερική), δηλαδή να ακούσει τα τραγούδια του να παίζουν σε τηλεοπτικές σειρές, να εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα βραδινά talk shows, να φιλοξενηθεί στο SNL, να δώσει συνεντεύξεις σε όλα τα έγκριτα μουσικά περιοδικά, να παίξει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ.
Τελικά... παρόλο που οι Spoon ανακηρύχθηκαν το 2009 από το Metactitic ως η μπάντα με τα καλύτερα reviews συνολικά για τη δεκαετία των 00s και παρότι οι άνθρωποι της μουσικής επιμένουν να τον αποκαλούν rockstar, ο Britt Daniel δεν ήθελε ποτέ στ'αλήθεια να γίνει ροκστάρ, ήθελε να γίνει μουσικός. Αν οι Spoon ποτέ διαλυθούν, θα περνάει τον χρόνο του παίζοντας φλιπεράκι και αναζητώντας το μπαρ που φτιάχνει την καλύτερη μαργαρίτα της πόλης.

Άκου Αυτό:
 Hot thoughts melting your cool
--Hot Thoughts


#Blogovision [No.12] Robert Plant - Carry Fire
#Blogovision [No.13] Bonobo - Migration
#Blogovision [No.14] Zola Blood - Infinite Games
#Blogovision [No.15] Grandbrothers - Open
#Blogovision [No.16] Elbow - Little Fictions
#Blogovision [No.17] UNKLE - The Road pt.1
#Blogovision [No.18] Four Tet - New Energy
#Blogovision [No.19] The xx - I See You
#Blogovision [No.20] Σtella - Works For You
#Blogovision: ένας πρόλογος 

Τι ψηφίζουν οι υπόλοιποι

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment