04/12/2017

#Blogovision [No.17] UNKLE - The Road pt.1


Όταν ήταν μικρός... ο James Lavelle άκουγε σχεδόν συνέχεια μουσική στο σπίτι του στην Οξφόρδη, γιατί είχε μπαμπά μουσικό και γιαγιά τσελίστρια. Στα 14 του αγόρασε turtables και άρχισε να δουλεύει σε δισκάδικο, στα 16 έγινε resident DJ στο The Fridge του Brixton και στα 18 του (!) άνοιξε την Mo 'Wax -the rest is history.
Όταν μεγάλωσε... έκανε τα 23α του γενέθλια στο opening του The Met Bar. Το ίδιο ιστορικό βράδυ ήταν επίσης εκεί ο Carl Craig, ο Richard Ashcroft, ο Noel Gallagher, ο Ian Brown, ο Alexander McQueen και η Kate Moss. Στα 24 του, κυκλοφορούσε με τους UNKLE το "Psyence Fiction" και κατόρθωνε αυτό το remix. Οπότε σχεδόν νομοτελειακά, πριν καν κλείσει τα 30, ήρθαν όλα τούμπα: είχε ήδη ζήσει μια ολόκληρη ζωή, βαρέθηκε τα drugs, τα έσπασε με τον DJ Shadow και έκλεισε την Mo 'Wax. Α, και στο μεταξύ είχε αποκτήσει και παιδί.
Τελικά... τώρα που έφτασε εκείνος τα 43 και η κόρη του τα 20, νιώθει πως οι UNKLE είναι «μια συρροή ερωτικών σχέσεων και διαζυγίων». Πάντως το "The Man From Mo'Wax" (2016), το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του (που προβλήθηκε και στην Αθήνα φέτος) ήταν ιδέα της δεύτερης συζύγου του. Και από εκείνην πήρε διαζύγιο πριν προλάβουν καν να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας.

Άκου Αυτό:
Children born to get high 
Turn your heads to the sky 
We're burnin' in the heat below
--Looking for the Rain (feat. Mark Lanegan & Eska)


#Blogovision [No.18] Four Tet - New Energy
#Blogovision [No.19] The xx - I See You
#Blogovision [No.20] Σtella - Works For You
#Blogovision: ένας πρόλογος 

Τι ψηφίζουν οι υπόλοιποι

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment