05/12/2017

#Blogovision [No.16] Elbow - Little Fictions


Όταν ήταν μικρός... ο Guy Harvey ζούσε στο Manchester με τους γονείς του και τα έξι αδέλφια του (5 μεγαλύτερες αδελφές και έναν μικρότερο αδελφό). Στο σχολείο ήταν το πιο ψηλό παιδί στην τάξη του, είχε όμως πάρα πολύ πεταχτά αυτιά και οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν. Όταν ήταν 12 έκανε πλαστική επέμβαση και το πρόβλημα διορθώθηκε, αλλά με το που εμφανίστηκε με το νέο του λουκ στην τάξη, τα άλλα παιδάκια άρχισαν να τραγουδάνε το... "Holding back the ears". Την ίδια χρονιά οι γονείς του χώρισαν, οπότε στα 16, χρησιμοποιώντας το διαζύγιο ως δικαιολογία, από εκεί που ήταν άριστος μαθητής (όπως και οι υπόλοιποι στην οικογένειά του), τα φόρτωσε όλα στον κόκκορα και έπαψε να διαβάζει. Όταν έφτασε η ώρα να πάει στο κολέγιο, στράβωσε τα μούτρα του και δήλωσε «δεν πάω πουθενά» αλλά μία από τις αδελφές του, η Gina, τον βούτηξε από τον γιακά, του είπε "You bleedin' are!" και τον έγραψε με το ζόρι στο Stand College του Whitefield. Αυτό αποδείχτηκε σπουδαία κίνηση, όχι επειδή συνέχισε τις σπουδές του (ούτε καν προσπάθησε), αλλά επειδή εκεί γνώρισε τον Mark, τον Richard και τον Pete και μαζί σχημάτισαν τους Mr. Soft που αργότερα έγιναν... Elbow.
Όταν μεγάλωσε... έγραψε πάρα πολλά τραγούδια για τις γυναίκες και πάρα πολλά τραγούδια για το ποτό, προτάθηκε με τους Elbow δύο φορές για Mercury Prize (τη δεύτερη το κέρδισε), απέκτησε δική του εκπομπή στο BBC6 και δική του στήλη στο περιοδικό City Life, έγραψε το επίσημο theme του BBC για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, εμφανίστηκε live στην τελετή έναρξης των αγώνων, κυκλοφόρησε και solo album, αλλά δεν έκανε ποτέ στα αλήθεια εμπορική επιτυχία. Και πάνω στην υπαρξιακή κρίση των 40, η σύντροφός του η Emma τον χώρισε μετά από 10 χρόνια σχέσης και ο ντράμερ των Elbow, ο Richard, αποφάσισε να εγκαταλείψει το συγκρότημα οριστικά.
Τελικά... βρήκε άλλον ντράμερ, γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του (συγκεκριμένα την κόρη της Diana Rigg), πάνω στα δυο χρόνια σχέσης την παντρεύτηκε, και την άνοιξη έγινε μπαμπάς. Δηλώνει πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

Άκου Αυτό:
What does it prove if you die for a tune
It's really all disco

--All Disco


#Blogovision [No.17] UNKLE - The Road pt.1
#Blogovision [No.18] Four Tet - New Energy
#Blogovision [No.19] The xx - I See You
#Blogovision [No.20] Σtella - Works For You
#Blogovision: ένας πρόλογος 

Τι ψηφίζουν οι υπόλοιποι

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment