09/12/2017

#Blogovision [No.12] Robert Plant - Carry Fire

Όταν ήταν μικρός... ο Robert Plant ζούσε με την οικογένειά του κάπου κοντά στο Birmingham και έπαιρνε κάθε μέρα το λεωφορείο για να πηγαίνει στο σχολείο (το King Edward VI Grammar School, συγκεκριμένα). Ο μπαμπάς του είχε όνειρο πως θα τον κάνει λογιστή, μα ο μικρός Robert αρνήθηκε να του κάνει το χατήρι, γιατί δικό του όνειρο ήταν να γίνει μουσικός. Ξεκίνησε λοιπόν να παίζει σε μικρά blues bars, να συμμετέχει σε μικρά συγκροτήματα και να διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις. Παράλληλα, κάπως έπρεπε και να ζήσει, οπότε έκανε διάφορες άσχετες δουλειές. Δηλαδή για να καταλάβετε, το 1967 ο Robert Plant ασφαλτόστρωνε δρόμους στο Birmingham κι έναν χρόνο αργότερα ήταν ο frontman των Led Zeppelin, for fuck's sake.
Όταν μεγάλωσε... δηλαδή τι μεγάλωσε, 20 χρονών ήταν όταν στήθηκε το συγκρότημα και την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την Maureen Wilson, τη γυναίκα που είχε ερωτευτεί στα 18 του. Μαζί της έκανε τρία παιδιά, το δευτερότοκο παιδί του όμως, ο Karac, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 1977, όταν ήταν μόλις 5 ετών. Για μήνες δεν μπορούσε να συνέλθει, έκοψε μαχαίρι τα πάντα -αλκοόλ, κραιπάλες, ναρκωτικά- και σκεφτόταν να παρατήσει το συγκρότημα. Τα πράγματα πήραν μόνα τους τον δρόμο τους τρία χρόνια αργότερα, όταν ο John Bonham προτίμησε να πουλήσει την ψυχή του στην βότκα, και με τον θάνατό του όρισε το τέλος των Zeppelin. Κι έπειτα από αυτή την τραγική εξέλιξη, ο Plant βρέθηκε, στα 32 του, να σκέφτεται να εγκαταλείψει τελείως τη μουσική για να γίνει δάσκαλος... for fuck's sake.
Τελικά... φτάσαμε εν έτη 2017 να συζητάμε το 11ο solo άλμπουμ του, εκείνος μετά από κάποια χρόνια στην Αμερική έχει πλέον επαναπατριστεί στο Shatterford για να έχει την ησυχία του, είναι 69 ετών, αποκλείει την πιθανότητα να επανενωθούν οι Led Zep και δεν δίνει δεκάρα για το αν τα τραγούδια του έχουν πολλά plays στο Spotify. "I don’t think I write to suit anybody – I just write to suit my mood."

Άκου Αυτό:
Just like
Just like
Just like I scarred you
--Carry Fire



#Blogovision [No.13] Bonobo - Migration
#Blogovision [No.14] Zola Blood - Infinite Games
#Blogovision [No.15] Grandbrothers - Open
#Blogovision [No.16] Elbow - Little Fictions
#Blogovision [No.17] UNKLE - The Road pt.1
#Blogovision [No.18] Four Tet - New Energy
#Blogovision [No.19] The xx - I See You
#Blogovision [No.20] Σtella - Works For You
#Blogovision: ένας πρόλογος 

Τι ψηφίζουν οι υπόλοιποι

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

2 comments:

  1. Awesome and interesting article. Great things you've always shared with us. Thanks. Just continue composing this kind of post. מערכות גילוי אש בדרום

    ReplyDelete