25/06/2009

Silversun Pickups (live review)

post by javapapo

Πότε: 24 Ιουνίου, 2009, Gagarin 205
Χθες στο Gagarin 205 με την γνωστή καλή παρέα, είδαμε και ακούσαμε του εκρηκτικούς Silversun Pickups. Straight from LA, μια τετραμελής μπάντα να κινείται μουσικά μεταξύ pop-rock, indie και γενικότερα εναλλακτικών ακουσμάτων. Ανάθεμα αν υπήρχε ένα κομμάτι απο το setlist (by the way πολύ ενδιαφέρουσα υπηρεσία -wiki το setlist.fm thanks Κώστα) που να μην σε έκανε να κουνήσεις το κεφάλι σου ή ακόμα να χοροπηδήξεις. Ακούγοντας τα κομμάτια μπορούσες (τουλάχιστον στο δικό μου αυτί) να βρεις διάφορες επιρροές ίσως παραπλήσια ακούσματα , λίγο από Foo Fighters, από Smashing Pumpkins απο Everclear, από Smash Mouth.
Έντονα uplifting drums, πιανάκι και αρκετό μπλιμπλίκι για τα γεμίσματα , κιθάρα πολλές φορές βρώμικη από την παραμόρφωση και μπάσο καθαρό, μελωδικό!
Εντύπωση κάνει η ενέργεια του drummer αλλά και η παράξενα - στιλάτη μπασίστρια η οποία αφήνει ένα ήρεμο προφίλ.
Γενικά το live είναι ένα από τα καλύτερα της φετινής χρόνιας, ο χώρος ήταν μια χαρά για το είδος τους και προβλέπω ότι θα κάνουν ακόμα πιο λαμπρή καριέρα γιατι υλικό έχουν, ιδέες έχουν και φυσικά έχουν όλα εκείνα τα εφόδια για να γίνουν mainstream band αν το θελήσουν!
Για την ώρα βρίσκονται σε μικρή εναξάρτητη εταιρία αλλα ίσως αυτό αλλάξει σύντομα! Είμαι μια πάντα με αξιόλογη παρουσία και στο internet. Official site , MySpace , twitter , facebook.
Ακούστε τους, δεν θα χάσετε - και εγώ εντυπωσιάστηκα όταν μου τους πρότειναν πρόσφατα.
post by javapapo

3 comments:

  1. Oute logos gia tous Garden Box?

    ReplyDelete
  2. να ειμαι ειλικρινης... έγραψα το review στα γρήγορα. ΟΙ garden box ειχαν καλό εξοπλισμό, καλες ιδέες αλλα τους βρήκα κουραστικους χωρίς στοίχους και ..εισαγωγές 3λεπτες μέχρι να καταλήξει το κάθε κομμάτι σε reef.

    Καθαρά ταπεινή και προσωπική άποψη. Έχουν potential πιστευω αρκεί να μην το κουράζουν με τα παραπάνω γιατί χάνουν το κοινό τους..δηλαδή δεν ειναι συναυλικακοί! Για ταινία ή cd στο αμάξι η lounge bar οκ!

    ReplyDelete
  3. Xaxaxa, tora malista... sostos o paixtis

    O idios Anonymous...

    ReplyDelete