10/06/2009

Grizzly Bear


Ποιός: Οι Grizzly Bear (MySpace) είναι ένα συγκρότημα indie rock από το Brooklyn.
Genre: indie folk/rock, acoustic, experimental, με υπνωτικές μελωδίες και φωνητικά από όλα τα μέλη της μπάντας
Trivia: Χρησιμοποιούν και παραδοσιακά μουσικά όργανα και ηλεκτρονικό ήχο. Έχουν υπογράψει με την ανεξάρτητη δισκογραφική Warp Records. Ο Daniel Rossen (συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας του γκρουπ) είναι και μέλος των Department of Eagles. Ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε από τους Grizzly Bear (πριν το σχήμα πάρει την μορφή που έχει σήμερα) ήταν το "Horn of Plenty" του 2004. Ακολούθησε το "Yellow House" το 2006, που θεωρήθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων των New York Times και Pitchfork Media, ως ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς. Το 2007, κυκλοφόρησε το "Friend", ένα EP με εναλλακτικές εκτελέσεις και διασκευές δικών τους κομματιών, από μπάντες όπως οι Cansei de Ser Sexy (CSS), Band of Horses, και Atlas Sound. Για το Alligator συνεργάστηκαν μαζί τους και οι Beirut.
Το καλοκαίρι του 2008, όχι μόνο ήταν το support των Radiohead στην Αμερικανική περιοδεία τους, αλλά ο κιθαρίστας Jonny Greenwood βγήκε και είπε στη σκηνή ότι οι Grizzly Bear είναι το αγαπημένο του συγκρότημα.
Άκου Αυτό: (αν δεν το ξέρεις ήδη) γιατί το νέο τους άλμπουμ Veckatimest θεωρείται ήδη από τους σημαντικότερους δίσκους της χρονιάς και έχει εκθειαστεί από τους κριτικούς. Άκου το This Song από το Horn of Plenty το Knife από το Yellow House και το Two Weeks από το καινούργιο άλμπουμ.



No comments:

Post a Comment