25/06/2009

The Dodos


Ποιός: Οι The Dodos (εκτός από ένα είδος πουλιού που έζησε στον Μαυρίκιο αλλά δεν υπάρχει πια) είναι και ένα indie συγκρότημα από το San Fransisco.
Genre: indie/psychedelic folk/rock με focus στην ακουστική κιθάρα και το Αφρικανικό Ewe drumming στο οποίο ειδικεύεται ο drummer Meric Long. Θυμίζουν Fleet Foxes, Τhe Shins και Department of Eagles.
Trivia: Ξεκίνησαν να παίζουν μουσική το 2005. Κυκλοφόρησαν μόνοι τους ένα solo EP με τίτλο "Dodo Bird" τον Φεβρουάριο του 2005. To 2006 κυκλοφόρησαν και πάλι μόνοι τους το "Beware of the Maniacs" χρησιμοποιώντας και πάλι το όνομα Dodo Bird. Έκαναν περιοδεία όλο το 2007. Έκτοτε άρχισαν να σχηματίζουν το δικό τους fan base, που αποφάσισε να αναφέρεται στους Dodo Bird ως "The Dodos", οπότε και άλλαξαν το όνομά τους. Τον Δεκέμβριο του 2007, υπέγραψαν με την Frenchkiss Records και ηχογράφησαν το "Visiter" τον Μάρτιο του 2008, που κέρδισε τις καρδιές των δισκοκριτικών. Το εξώφυλλο του δίσκου και όλο το artwork αποτελείται από ζωγραφιές παιδιών ενός σχολείου που επισκέφτηκαν οι The Dodos και έπαιξαν ζωντανά. Η ανορθόγραφα γραμμένη λέξη Visitor ήταν πάνω σε μία από τις ζωγραφιές
Άκου Αυτό: γιατί έφερα dodos - μινιατούρες δώρα στους φίλους μου από τον Μαυρίκιο. Άκου το Jodi και το Fools που έχει χρησιμοποιηθεί και σε διαφήμιση της Miller Chill.





No comments:

Post a Comment