09/06/2009

Jason Carter

suggestion by eLBaRTo

Ποιός: O Jason Carter (ΜySpace) είναι ένας Βρετανός κιθαρίστας/συνθέτης/ταξιδευτής...
Genre: world music με πολλή (και υπέροχη) ακουστική κιθάρα
Trivia: Θεωρείται πρεσβευτής πολιτισμού, αφού έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από... 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και προορισμών όπως η Β.Κορέα, το Αφγανιστάν, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Έχει βρεβαυτεί από την κυβέρνηση της Β.Κορέας και τον Πρίγκηπα του Μπαχρέιν, για το ταλέντο του να "γεφυρώνει μουσικά" τα διάφορα μέρη του κόσμου. Έχει ηχογραφήσει 14 δίσκους και κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες συλλογές, δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Anoushka Shankar, Barbara Streisand, Zakir Hussain, John Paul Jones, (Led Zeppelin) Joe Sariani, Steve Morse, Allan Holdsworth, John Scofield, Jeff Beck, Larry Coryell, Hariprasad Chaurasia, Ozzy Ozbourne, Trey Gunn (King Crimson) και Trilok Gurtu.
Το νέο του άλμπουμ "Harp Guitar" θα είναι διαθέσιμο από 21 Ιουνίου στην προσωπική του ιστοσελίδα. Είναι πρεσβευτής ειρήνης για το Café Diplo, εναν ανθρωπιστικό οργανισμό που έχει στόχο τη διάδοση της ειρήνης μέσω των τεχνών. Γράφει επίσης μουσική για το Discovery Channel, το SciFi Channel, και έχει 'ντύσει μουσικά' ένα ντοκυμαντέρ για τα Ηνωμένα 'Εθνη αλλά και μία Νεοζηλανδέζικη ταινία.
Γυρίζει μόνος του όλα τα video clip του χρησιμοποιώντας μόνο ένα PC και το κινητό του (για την ακρίβεια ένα Nokia N95)
Άκου Αυτό: και θα νιώσεις ότι ταξιδεύεις σε μέρη μακρινά, θάλασσες, βουνά, δάση, ερήμους... (με έπιασε το ποιητικό μου, άκου και θα καταλάβεις) Για το λόγου το αληθές, άκου το Rubber Planet και το Moments Of Joy. O eLBaRTo (thumbs up για το suggestion btw) προτείνει επίσης τα Mark's Peace, The color of Silence, Gutten Morgen Mein Engel και Kruununvuori.



suggestion by eLBaRTo

2 comments:

  1. Thumbs Up και για το publish :)

    btw o Jacon Carter ερχεται ξανα στην αγαπημενη πολη μας [ θεσσαλονικη xD! ] τον Ιουλιο !

    ReplyDelete
  2. αν θες προσθεσε και στα trivia οτι ολα τα video clip τα κανει αυτος με ενα pc και το κινητο του [!!] (Nokia N95)

    ReplyDelete