30/11/2014

#Blogovision: ένας πρόλογος

"Εύη, εγώ να σου πω την αλήθεια, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η Blogovision."

Blogovision (2007 - ... ) : το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 20ή Δεκεμβρίου, γνωστό και ως η περίοδος που ξυπνάνε όλα τα μουσικά blogs από την πολύμηνη νάρκη τους και μοιράζονται -με ένα post κάθε μέρα, από το 20 μέχρι το 1- τα αγαπημένα τους άλμπουμ από τη χρονιά που πέρασε. Συχνά το countdown συνοδεύεται από κάποιο art project, ή από μακροσκελή κείμενα (μουσικού ή και εξομολογητικού περιεχομένου).

Στην πραγματικότητα η όλη διαδικασία αφορά 100 πυροβολημένους (μαζί τους κι εγώ) που έχουν ψύχωση με τις λίστες και λατρεύουν το βάσανο του να κρατάς αρχείο του εαυτού σου.

Φέτος, που ο καημένος ο Μάρκος (ο ιδρυτής του θεσμού) το έθιξε αυτό -το "ας είμαστε, αυτή τη φορά, αυτοί οι 100 που πραγματικά νοιαζόμαστε"- έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε. Δεν εννοούσε βέβαια ο άνθρωπος ότι αν δήλωναν συμμετοχή 105 θα "έκοβε" πέντε άτομα σαν κάνας πορτιέρης σε κυριλάδικο -εννοούσε ότι ήθελε να το πάρουμε λίγο περισσότερο στα σοβαρά. Να "παίξουμε" μόνο όσοι όντως έχουμε διάθεση να μπούμε στη διαδικασία και που θα το αντιμετωπίσουμε με συνέπεια, ανεβάζοντας όντως ένα post κάθε μέρα, όπως λένε οι κανονισμοί. Κατά τα άλλα προφανώς και μπορεί να συμμετάσχει όποιος γουστάρει, είτε ακούει metal, είτε τη βρίσκει με Taylor Swift, είτε θέλει να ρίξει την ψήφο του σε μια πειραματική μπάντα από ένα χωριό 100 κατοίκων κάπου στη Φινλανδία.

"Εύη, εγώ να σου πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η Blogovision."

H Blogovision είναι ένα παιχνίδι. Και στο τέλος βγαίνει ένα top 20.


Ας είναι οι κόντρες μας μόνο μουσικές...

Κατά τα άλλα, έχω τρομερή περιέργεια για τα φετινά αποτελέσματα. (Το 2013 δείχνει το 2014 με το δάχτυλο και γελάει δυνατά.) Προσωπικά, ελάχιστα άλμπουμ άκουσα περισσότερο από μία φορά, και ονόματα που πριν από 1-2 χρόνια αποθέωνα, με τις νέες κυκλοφορίες τους, πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ανέτρεξα όμως στα excelόφυλλά μου και βρήκα 20 δίσκους (εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους) που με έκαναν να δυναμώσω τον ήχο και να προσέξω.

Ας παίξουμε λοιπόν: τις επόμενες 20 μέρες θα σας πω τι άκουγα.

Και στο μεταξύ, θα φτιάξουμε -όπως κάθε χρόνο- και μια playlist.
Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment