08/11/2014

Sébastien Tellier (live review)

Πότε: Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, Fuzz Live Music Club 
Πράγματα που αποδεικνύονται χρήσιμα σε συναυλία του Sébastien Tellier: α) να έχεις μαζί σου φίλη που, λόγω μακροχρόνιας σχέσης με Γάλλο, είναι συνηθισμένη σε αγγλικά με γαλλική προφορά. β) να έχεις μαζί σου τον εν λόγω Γάλλο. 
Την Παρασκευή η D & o D ανέλαβαν χρέη μετάφρασης: η πρώτη τις στιγμές που ο Sébastien μονολογούσε μεθυσμένος: "uh oh, γουί 'αβ ε τεκνικάλ πγομπλέμ" "μάι φγεντ όβεγ δεγ, χι ιζ μεξικάν - ντου νότ απλώντ 'ιμ, χι 'αζ νταν μένι μπαντ θινγκζ ιν χιζ λάιφ" και ο δεύτερος με πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβολές όπως: "αυτό που λέει τώρα είναι διασκευή ενός πολύ γνωστού τραγουδιού, του La Dolce Vita του Christophe, αν ήμασταν στη Γαλλία, θα έκαναν sing-along όλοι από κάτω." ή... "Oursinet είναι ένα χαζό όνομα που δίνουν τα παιδάκια στα αρκουδάκια τους -l'ours είναι η αρκούδα... Δεν άκουσες που είπε ότι αυτό το τραγούδι (το "Comment revoir Ousinet?" από το "L'Aventura") το έχει γράψει φογ 'ιζ τέντι μπέαγ;" 

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mirella Alexou (@mirella.al) on

Ο Sébastien Tellier είναι ένα (αξιαγάπητο) μουρλοκομείο. Έσκασε στη σκηνή αξύριστος (για μήνες), με καπέλο, γυαλιά ηλίου, φλοράλ πουκάμισο, φουλάρι και κάτι που έμοιαζε με κιμονό ("I love his layering" που είπε και το @Foteineli) κατέβαζε τις μπίρες του τη μία μετά την άλλη, σε κάποια φάση ζήτησε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί "μπικόζ άι εμ Φγεντς!", μετά το ξαναγύρισε στην μπίρα, κάπνιζε -"δισ ιζ νοτ ε σιγκαγέτ, ιτ ιζ ε σιγκαγίγιο"- και πέταγε τα αποτσίγαρα εδώ κι εκεί στη σκηνή, πήγαινε πάνω κάτω, έκανε χαβαλέ με τους μουσικούς του (θεούλης ο τύπος στα πλήκτρα αριστερά, με καπέλο L.A. και T-shirt... Slipknot) άνοιγε τα χέρια με ύφος "αποθεώστε με", έκανε (συνειδητά) τον καραγκιόζη, τον entertainer, τον γραφικό. 


Ένιωθες ότι μπροστά σου είχες κάτι ανάμεσα σε Τζίμη Πανούση και ZZ Top (όπως πολύ εύστοχα έγραψε κάποιος στο Instagram) έναν ημίτρελο καλλιτέχνη που είχει έρθει εκεί να κάνει την πλάκα του, με μοναδικό σκοπό να περάσει καλά ο κόσμος (ο οποίος παρεμπιπτόντως έμοιαζε να τα περνάει φανταστικά).
Δεν είχε τύχει να τον ξαναδώ live -και η αλήθεια είναι ότι είχα πάει λίγο προδιατεθειμένη αρνητικά, έχοντας ακούσει πως μεθάει πολύ, πως δεν του βγαίνει η φωνή, πως η φάση του είναι "ό,τι να 'ναι" και δεν ακούς ακριβώς μουσική-  αλλά το live της Παρασκευής ήταν μία από τις πιο fun συναυλίες που έχω πάει ποτέ. Είχε ακριβώς τη σωστό ballance ανάμεσα στο "χαζοχαρούμενο" και το "καλλιτεχνικό", είχε τρομερή setlist -το "Divine" της Eurovision ήταν δεύτερο ή τρίτο κομμάτι, ό,τι πρέπει για warm-up... 

A video posted by @fragisar on

...έπαιξε αρκετά από  το 'L'Aventura' (πόσο τέλειο live το "Ricky l'adolescent") , αλλά και το υπέροχο "Roche"...

A video posted by anastasia 👹 (@bukikuki) on


...το "L'amour et la violence", το "Cochon ville"... και έκλεισε το main set με αυτό το α ρ ι σ τ ο ύ ρ γ η μ α το "La Ritournelle", στο οποίο κόντεψα να βάλω τα κλάματα από συγκίνηση (τι υπερευεσθησίες είναι αυτές τελευταία, δεν ξέρω) -έλιωσαν μέχρι και τα τσιμέντα του Fuzz.

A video posted by dimitris bog (@dimitrisbog) on


Για το encore, φόρεσε (άλλο ένα layer) μια χρυσή κάπα με κουκούλα και σαν φουτουριστική μπάντα από το διάστημα έκλεισαν με μία καταιγιστική εκτέλεση του "Sexual Sportswear" και του "Fingers Of Steel" -για extra... sexuality.
  
A photo posted by Christina K. (@ckdoesla) on
 
Φωτογραφίες & video: τα έκλεψα από το Instagram
 
Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

1 comment:

  1. Nice read! Always a pleasure reading! Thank you for sharing!
    Anyway, anyone heard of the project Whistler Grand in D05 in Singapore? I heard it is a pretty good project with huge potential upside. Anyone else interested? Check this out! 🇸🇬

    Whistler Grand

    ReplyDelete