10/08/2009

Yuksek


Ποιός: ο Yuksek είναι ένας συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής από τη Γαλλία
Genre: electro-pop - μιξάρει "pop hooks με χορευτική μουσική, post-punk riffs με acid loops, disco grooves με αραβικές νότες, house beats με catchy μελωδίες".
Trivia: Το πραγματικό του όνομα είναι Pierre-Alexandre Busson. Γεννήθηκε το 1977. Σταμάτησε τις σπουδές του στα 17. Έχει κάνει ρεμίξ σε κομμάτια των Mika, Kaiser Chiefs, και Ghostface Killah (Wu Tang Clan). Ο πρώτος του δίσκος ονομάζεται "Away From The Sea" και τον έγραψε όλον κλεισμένος στο δικό του υπόγειο στούντιο, χωρίς Ιντερνετ ή τηλέφωνο, μακριά από όλους. Υπέγραψε με την Παριζιάνικη Sound of Barclay (που έβγαλε και τους The White Lies, Snow Patrol, Yeah Yeah Yeahs και Kate Nash). Δέχεται συνέχεια μηνύματα στο Myspace από την Τουρκία για να του πουν ότι Yuksek σημαίνει 'γειά' στα Τουρκικά, ωστόσο δεν είχε ιδέα όταν επέλεγε το ψευδώνυμό του.
Άκου Αυτό: γιατί πολύ πέσαμε τελευταία και δε λέει καλοκαιριάτικα. Τσέκαρε το Extraball και το Tonight από τον επερχόμενο δίσκο και μην ξεχάσεις να ακούσεις και το remix στο Farewell to the Fairground των White Lies.




No comments:

Post a Comment