02/08/2009

Poem

suggestion by Anna

Ποιός: Οι POEM είναι ένα metal συγκρότημα από την Ελλάδα
Genre: progressive metal, think Tool, System of a Down, Korn και τα ρέστα.
Trivia: Οι POEM σχηματίστηκαν το 2005 από τον Γιώργο Π. (φωνητικά,κιθάρα), τον Κάμιλ Κ. (drums/percussion) και τον Γιώργο Α. (κιθάρα, φωνητικά). Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια που πέρασαν πήραν μέρος στον μουσικό διαγωνισμό του Φίλιππου Νάκα (2006) όπου βγήκαν δεύτεροι, κυκλοφόρησαν ένα demo cd (2006), έκαναν πολλά live εντός και εκτός Αθηνών (σ.σ. και ένα opening act για τους Pain of Salvation το 2007), έδωσαν συνεντεύξεις και έλαβαν κριτικές από περιοδικά και ιστοσελίδες, άλλαξαν το line up του συγκροτήματος 2 φορές και τώρα το τέταρτο μέλος είναι ο Κώστας Γ. (μπάσο), γύρισαν videoclip για το κομμάτι τους Pillow Sickness και στις 15 Ιουνίου του 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "The Great Secret Show" (εμπνευσμένος από από θρίλερ του Clive Barker). Βρίσκονται σε περιοδεία, as we speak.
Άκου Αυτό: (από Άννα) Γιατί είναι ευκαιρία να ακούσεις ένα συγκρότημα να παίζει "λες και οι Tool προσπαθούν να παίξουν grunge", να βρεθείς σε ένα σταυροδρόμι όπου οι αμανέδες συναντιούνται με τα βαριά και κοφτά riffs και τα φωνητικά που δημιουργούν εικόνες και ιστορίες στο μυαλό σου αντικρίζουν κάθε είδους πειραματισμούς σε ήχους και μουσικές.(...)
(από Εύη) Δεν είμαι φαν ούτε γνώστης του είδους, αλλά άκουσα το Instinct και αναγνώρισα τουλάχιστον πέντε μουσικά genres στο ίδιο κομμάτι. Respect. Κάποια κομμάτια στο MySpace τους, όντως θυμίζουν έντονα Tool (αυτό είναι όμως μάλλον κομπλιμέντο) - εδώ το Pillow Sickness σε περίπτωση που ο προϊστάμενος σού ανακοίνωσε ότι "το πρότζεκτ έχει μείνει πίσω" άρα δεν μπορεί να σου άδεια φέτος το καλοκαίρι και θέλεις να scream your lungs out.
suggestion by Anna

2 comments:

  1. δεν περιμενα με τιποτα να δω εδω περα poem...
    καλο suggestion αννα...

    ReplyDelete
  2. na sai kala neikos :-)

    ReplyDelete