18/08/2009

Gotye


Ποιός: Ο Gotye (MySpace) είναι ένας μουσικός από που γεννήθηκε στο Βέλγιο, αλλά μεγάλωσε στην Αυστραλία.
Genre: σύμφωνα με το MySpace του "Acousmatic / Tape music / Melodramatic Popular Song", προηχογραφημένοι ήχοι, samples, δικά του φωνητικά και ύφος progressive trip-hop.
Trivia: To πραγματικό του όνομα είναι Wouter De Backer. Το Wouter στα γαλλικά λέγεται Gaultier (ή Gautier ή Gauthier). Η μητέρα του τον φώναζε έτσι χαϊδευτικά κι έτσι βγήκε το ανορθόγραφο 'Gotye'. Γεννήθηκε το 1980, στην Bruges, στο Βέλγιο, αλλά μεγάλωσε στην Αυστραλία. Ξεκίνησε να παίζει μουσική στην εφηβεία, με ένα ροκ συγκρότημα ονόματι Downstares, στη Μελβούρνη. Αργότερα ξεκίνησε να παίζει μόνος του και κόλλησε και το ψευδώνυμο 'Gotye'. Τον βοήθησε πολύ να γίνει γνωστός ο Αυστραλέζικος ραδιοφωνικός σταθμός Triple J.
Το πρώτο του single "Learnalilgivinanlovin" από το δεύτερο άλμπουμ του "Like Drawing Blood" κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2006. Την ίδια χρονιά ο Gotye προτάθηκε για ARIA Award για το βραβείο τoy καλύτερου ανεξάρτητου δίσκου. Το 2007, κέρδισε το ARIA ως καλύτερος άνδρας καλλιτέχνης. To 2008 το "Like Drawing Blood" αναδείχτηκε iTunes UK Album of the Year.
Άκου Αυτό: γιατί έχει άποψη. Άκου το Coming Back και το Hearts A Mess που εκτός από κομματάρα έχει και τρομερό videoclip.


2 comments:

  1. αγαπημένη μου εύη
    σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες. θα σε εμπνεύσω ξανά σύντομα (ψώνιο:Ρ)

    xx <3

    ReplyDelete
  2. pwpw t komatara auto to hearts a mess <3
    t exw akousei apeires fores k dn to variemai

    ReplyDelete