16/08/2009

The Antlers


Ποιός: Οι The Antlers (MySpace) είναι ένα indie rock συγκρότημα από το Brooklyn της Νέας Υόρκης
Genre: indie rock με μικρές δόσεις post rock και shoegaze και falsetto φωνητικά που παραπέμπουν σε Jeff Buckley, Antony Hegarty και Arcade Fire.
Trivia: Frontman του γκρουπ είναι ο Peter Silberman. Ξεκίνησε ένα δίσκο ως solo project, όταν μετακόμισε στο Brooklyn και απομακρύνθηκε από οικογένεια και φίλους. Εκεί στην απομόνωση, άρχισε να συνθέτει μουσική και στίχους και στην πορεία βρήκε άλλους δύο μουσικούς που πλέον έγιναν μόνιμοί του συνεργάτες. Έτσι, τον Μάρτιο του 2009, ηχογραφημένο μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο, κυκλοφόρησε το "Hospice", που πέρα από μουσικός δίσκος, είναι μία ιστορία: αυτή ενός άνδρα που χάνει την αγαπημένη του απο καρκίνο και τη βλέπει να αργοπεθαίνει. Το album πήγε απροσδόκητα καλά σε πωλήσεις και δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές τόσο για την ιστορία που διηγείται όσο και για τη μουσική του. Ήδη φιγουράρει σε πολλές λίστες με τα "Album of the Year". Η μπάντα υπέγραψε με την ανεξάρτητη δισκογραφική French Kiss Records, και ο δίσκος επανακυκλοφορεί στις 18 Αυγούστου.
Άκου Αυτό: αν σου αρέσουν οι Arcade Fire και οι σπαραχτικές μελωδίες. Άκου το Kettering που έχει πιάνο και ωραίο build up.

No comments:

Post a Comment