20/08/2009

Jeffrey Lewis


Ποιός: Ο Jeffrey Lewis είναι ένας τραγουδιστής, συνθέτης και "κομιξάς" από την Νέα Υόρκη
Genre: anti-folk από έναν... πανέξυπνο μηδενιστή: αυτοσαρκασμός, ατελείωτα lyrics, γύρω από καθημερινά βιώματα και καταστάσεις.
Trivia: Έχει πτυχίο Φιλολογίας με πτυχιακή γύρω από το κόμικ Watchmen για την οποία και βγήκε τρίτος στο έτος του. Το 2000 έφυγε και πήγε στο Austin, στο Texas, όπου άρχισε να εφανίζεται ζωντανά σε open mic nights, να πιάνει περίεργες δουλειές και να μοιράζει τα αυτοβιογραφικά του κόμικ σε μικρά τοπικά καφέ. Θεωρείται μέρος του antifolk κινήματος γιατί όπως και οι Moldy Peaches, Major Matt Mason USA και Lach έπαιζε το '90 στο New York's Sidewalk Cafe. Υπέγραψε με την Rough Trade το 2001, και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τον θεϊκό τίτλο "The Last Time I Did Acid I Went Insane". Στους δίσκους του συμμετέχει και ο αδερφός του, Jack Lewis. To πέμπτο του άλμπουμ "Em Are I" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009.
Άκου Αυτό: γιατί ο Τομ τον βλέπει αυτή τη στιγμή live στο Λονδίνο. Άκου το (τί τίτλος) Τhe Chelsea Hotel Oral Sex Song και το μελωδικά αγχωτικό Anxiety Attack, μαζί με το video.


1 comment: