14/08/2009

Pete Yorn


Ποιός: Ο Pete Yorn (MySpace) είναι ένας συνθέτης και τραγουδιστής από το New Jersey της Αμερικής
Genre: rock
Trivia: Είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι Strange Condition που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του 2000 Me, Myself & Irene, για την οποία ο ίδιος έγραψε και το soundtrack. Έμαθε να παίζει drums στα εννιά και κιθάρα στο σχολείο. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Ρητορική στο Syracouse University και ήταν μέλος της Αδελφότητας Δέλτα 'Υψιλον. Μετά τις σπουδές του μετακόμισε στο Los Angeles και άρχισε να παίζει στο Cafe Largo.
Τον ανακάλυψε ο παραγωγός ταινιών Bradley Thomas (Kingpin & There's Something About Mary) και τον πρότεινε για το Me, Myself and Irene των αδελφών Farelly. Απο εκεί και μετά τον επέλεγαν συχνά για τα soundtrack ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Μετά το "musicforthemorningafter" και το Life on a Chain, το Rolling Stone τον ανέδειξε σε έναν από τους δέκα "artists to Watch in 2001" και έβαλε στο δίσκο 4 αστέρια. Ακολούθησαν άλλοι δύο δίσκοι. Ο κιθαρίστας των R.E.M. Peter Buck έχει παίξει σε αρκετά κομμάτια του Yorn, ενώ ο ίδιος έχει εμφανιστεί ζωντανά με μπάντες όπως οι Dave Matthews Band, R.E.M., Crowded House, Foo Fighters, Weezer, Coldplay κ.α. Στο twitter είναι ένας από τους πιο ενεργούς καλλιτέχνες.
Άκου Αυτό: γιατί 8 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί δίσκο με τίτλο "The Break Up Album" με τη συμμετοχή της Scarlett Johansson, που της έχουμε αδυναμία. Δες το video του Relator.

No comments:

Post a Comment