09/07/2009

Cayetano

Ποιός: Ο Γιώργος Μπρατάνης (aka Cayetano) είναι ένας μουσικός παραγωγός και dj από την Θεσσαλονίκη
Genre: dub, jazz, funk, break-beat, down-tempo, latin, trip-hop, electronica
Trivia: Tελείωσε τις μουσικές του σπουδές το 1996 όταν ήταν 19 χρονών και δημιούργησε το συγκρότημα «Στρογγυλό Κίτρινο» με τους οποίους ηχογράφησε δύο άλμπουμ με την υπογραφή της Lazy Dog. To 1999 άφησε την Ελλάδα και ξεκίνησε μία περιοδεία στην Ευρώπη. Το 2001 μετακόμισε στη Βαρκελώνη, όπου δημιούργησε και το πρόζεκτ Cayetano. Εκεί έκανε επίσης τις πρώτες του συνθέσεις για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Μετά από αρκετές περιοδείες στην Ισπανία επέστρεψε στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε στο τέλος του 2003 το πρώτο του άλμπουμ ως Cayetano στη δισκογραφική Kinky Lounge.
Mε το ψευδώνυμο Cayetano έγραψε μουσική για ταινίες και θεατρικά έργα, έκανε remixes σε διάσημους διεθνείς καλλιτέχνες και με τον Leo Veilis (bass player των «Στρογγυλό Κίτρινο») έφτιαξαν ένα studio ηχογράφησης και δημιούργησαν τη δισκογραφική: Sala Sonora Records. Είναι επίσης ιδρυτής των “In A Heartbeat” sessions, που προωθούν την nuJazz, Funk και Freestyle μουσική στο ελληνικό κοινό, με καλεσμένους όπως οι Paul Murphy, Parov Stelar, Dj Bootsie, Bonobo, Dj Regal, Karuan, Dave The Sheik (Brazilectro), Mod X και πολλούς άλλους… Το καινούργιο του άλμπουμ "The Big Fall" κυκλοφόρησε μόλις τον Ιούλιο.
Άκου Αυτό: γιατί είναι καλοκαίρι και γυρνάς στα lounge bar και πίνεις cocktails με περίεργα ονόματα. Εδώ το Doppelhanger. Τσέκαρε και τα Nothing left to do και The Secret στο MySpace του.


7 comments:

  1. Top class o typos!

    ReplyDelete
  2. Teleio!!

    Xristos

    ReplyDelete
  3. o agios athanasios thessalonikis agapaei cayetano!!!!!!!!!zoume gia na se akoume!!!!

    ReplyDelete
  4. OTI PIO WRAIO ANAKALYPSA TO TELEYTAIO KAIRO!!!

    ReplyDelete
  5. dimitri se eyxaristw pou mou gnorises tin pelina kai etsi arxisa na asxoloumai me ti mousiki kai akousa cayetano...oti kalitero

    ReplyDelete
  6. wx ti diamanti anakalypsame..!
    Apeira thx.. o typos paizei k gamw tis mousikes!

    ReplyDelete
  7. :) και είναι παλιό το post, από τότε έχει κάνει ουυυυυ κι άλλα

    ReplyDelete